Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cine a preluat fotoliul de…

Cine a preluat fotoliul de director al AIPA după desemnarea lui Ciubuc la funcția de ministru

Foto: aipa.gov.md

După ce Nicolae Ciubuc a fost numit în funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, împuternicirile de director al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură vor fi îndeplinite de Vadim Curmei, care a fost până acum director adjunct al instituției.

Curmei a ridicat în 2017 un salariu de circa 197 de mii de lei de la AIPA. Potrivit declarației de avere și interese, acesta deține cote părți a două apartamente și un spațiu comercial/de producție. Curmei a mai trecut în declarația sa și patru automobile, cel mai recent fiind un automobil de model KIA, procurat în 2007 și care are o valoare de aproape 19 mii de euro.

Vadim Curmei deține diploma de licență în drept a Universității Libere Internaționale din Moldova (ULIM), la care a studiat în perioada 1996 – 2001. În anii 2002 – 2004 a făcut studii postuniversitare la Academia de Administrare Publică din Moldova de pe lângă Președintele Republicii Moldova, deținând titlu de magistru în management public.

Vadim Curmei a activat de-a lungul timpului în mai multe instituții publice cât și private, iar din 2016 a îndeplinit funcția de director adjunct al AIPA.

Foto: aipa.gov.md