Nu știi unde să pleci vineri? Echipa #diez îți recomandă cele mai mult așteptate evenimente pentru această zi

evenimente-920×613

Mult așteptata zi de vineri vă aduce evenimente culturale și de divertisment pentru ca voi să beneficiați de o seară relaxantă și interesantă. Echipa #diez a selectat cele mai populare evenimente care cu certitudine vă vor satisface seara de vineri.

Spectacolul „Maria Tănase. Aș muri, moartea nu-mi vine”

„Despre Maria Tănase s-au scris multe cărţi şi articole, s-au montat emisiuni radiofonice și televizate, s-au editat zeci şi zeci de discuri, au avut loc mii de evenimente: anul Maria Tănase, festivalul Maria Tănase… Se pare însă că nu de-ajuns, din moment ce şi astăzi, când am celebrat 103 ani de la naştere, numele ei mai stârneşte atâta emoție şi interes. Câţiva ani în urmă, în calitate de regizor am realizat un spectacol despre Edith Piaf. Spre bucuria noastră și a spectatorilor noștri, acel spectacol a avut un traseu foarte bogat: zeci de reprezentații la Chişinău și în provincie, participări la festivaluri (cele mai multe în România), un șir de premii ş.a. Şi totuşi, deseori se găseau spectatori, care se apropiau de noi, după ce spectacolul lua sfârşit și ne întrebau, de ce nu am realiza o montare despre fiica neamului nostru, divina Regină a cântecului românesc, Maria Tănase, zicând: „Doar avem şi noi, românii, Piaf a noastră!”, a mărturisit Nelly Cozaru, regizoarea spectacolului.

Iar pentru a vedea pe viu acest spectacol, veniți la Teatrul National „Mihai Eminescu”, cu începere la ora 17:00 pentru a afla cum și-a trăit viața renumita actriță și cântăreață, Maria Tănase.

Biletele pot fi procurate aici.

#Ethno Jazz Festival 2018

Ethno Jazz Festival ediţia XVII invită toți doritorii pe 28 septembrie la un eveniment grandios cu invitați din 13 țări, care se va desfășura la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”  Iată care este programul Festivalului de mâine.

#19:00 – Tingvall Trio (Suedia, Cuba, Germania) sunt headlinerii festivalurilor atât din America cât și din Europa, care se bucură de cea mai înaltă apreciere în lumea jazz-ului contemporan. Trio a primit 6 Premii Gold Record, 2 Premii Platinum Record și 4 ECHO Jazz Award: „Cel Mai Bun Ansamblu” în 2010, 2011, 2015, 2016.

#20:00 – Sarah Jane Morris și Antonio Forcione (UK/Italia) Sarah Jane este numită în presă „musical geniuses” asemeni Janis Joplin și Tom Waits. Ea va cânta împreună cu Antonio Forcione care este câștigător al premiilor: Best Spirit și Fringe Award la festival din Edinburgh, Award for Excellence în Adelaide, Premio Enriquez din Italia, unde a fost numit Best Musician of the Year, dar și Premio Internazionale di Cultura Re Manfredi

#21:000 – SHISHANI & Namibian Tales (Namibia, Olanda, Ungaria, Belgia) este o formație care activează sub patronatul UNESCO. CD-ul formației a fost numit „Cel Mai Bun Album World Music” al anului 2016 din Olanda și s-a evidențiat pe locul 5 în Clasamentul Mondial ca unul din cele mai bune albume editate în lume în anul 2016.

Biletele pot fi procurate aici.

#Premiera filmului „Beautiful Corruption” de Eugen Damaschin

Premieră cinematografică pentru Moldova: Lansarea filmului „Beautiful Corruption” în regia lui Eugen Damaschin. Începând cu data de 28 septembrie și timp de șapte zile, de la orele 16:00, filmul va putea fi vizionat la cinematograful „Patria-Loteanu”. Intrarea este liberă. Biletele pot fi obținute începând cu 28 septembrie la casele cinematografului „Patria-Loteanu”, în limita locurilor disponibile.

Filmul va fi derulat în limba română, cu subtitrări în limba rusă. „Beautiful Corruption” este un amalgam de istorii bazate pe fapte reale, concentrate într-un singur erou. În goana după dreptate, protagonistul nostru recurge la metode nu tocmai legale. Istoria filmului povestește despre prețul pe care-l plătește eroul pentru a-și face dreptate.

#Oscar Music Collection

După succesul răsunător al concertelor simfonice Game of Thrones și Game of Thrones II, Andrei Ciornii vine cu un nou mega proiect – Oscar Music Collection. Coloanele sonore din filmele ce au luat premii de-a lungul anilor, vor fi interpretate în cel mai inedit și original mod de către Orchestra și Corul din Odessa în frunte cu Andrei Ciornii. Pulp Fiction, Skyfall, The Da Vinci Code, The Lord of the Rings, X-men, Inception, Dark Knight, Avatar, The Godfather, The Lion King, Gladiator, Matrix, The Last Samurai, Braveheart, Sherlock Holmes și multe altele.

Biletele pot fi procurate aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente