10:32:54 19.04.2024
Stiri

Noua ministră a Sănătății cere de la medici activitate „impecabilă”: „Tragedii ca cea care a avut loc pe stada Lech Kaczynski nu trebuie să se mai repete. Vinovații au fost sancționați. Justiția își va face și ea datoria”

Social 27.09.2018 17:30 Vizualizări983 Autor: Ziarul National
Noua ministră a Sănătății cere de la medici activitate „impecabilă”: „Tragedii ca cea care a avut loc pe stada Lech Kaczynski nu trebuie să se mai repete. Vinovații au fost sancționați. Justiția își va face și ea datoria”


Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, cere de la medici să aibă o activitate „impecabilă”, să repecte toate procedurile ca să salveze vieți.

Radu anunță într-o nuă postare pe Facebook că a avut astăzi o ședință de lucru cu conducerea Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

„Am stabilit un plan de măsuri pentru îmbunătățirea activității. Tragedii ca cea care a avut loc acum câteva zile pe stada Lech Kaczynski nu trebuie să se mai repete. Vinovații au fost sancționați. Justiția își va face și ea datoria. Misiunea doctorilor, a felcerilor și a tuturor lucrătorilor care își desfășoară activitatea în acest Centru trebuie să se desfășoare impecabil. Ei trebuie să respecte toate procedurile, să aibă parte de toate condițiile, ca în final, să salveze vieți. Aceasta e datoria lor”, a scris ministra pe rețeaua de socializare.

Amintim că, după ce un bărbat de 65 de ani a decedat pe 20 septembrie în stradă, ambulanța ajungând la el în mai bine de 40 de minute, Ministerul Sănătății a sesizat Procuratura Generală să investigheze acest caz.

O anchetă internă a ministerului a arătat că operatorul 112 a tergiversat trimiterea ambulanței la fața locului, iar medicul superior a Departamentului de dispecerat nu a asigurat manevrarea operativă a cazului conform celor șapte apeluri repetate. Totodată, în rezultatul analizei documentației medicale și a notelor explicative a echipei AMU, dar și contrapunerea acestora cu datele GPS ale ambulanței, au fost depistate date raportate eronat, în special ale orei de deplasare și de sosire a ambulanței la locul solicitării.

Drept urmare, au fost dispuse sancțiuni disciplinare pentru responsabili ai serviciilor 112 și AMU, dar și pentru angajații care au produs erori în executarea obligațiilor de serviciu. Astfel, mustrare aspră urmează a fost aplicată pentru medicul superior de la Departamentul Dispecerizare AMU, pentru vicedirectorul pe logistică CNAMUP, pentru secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecție Socială responsabil de Asistența Medicală, dar și pentru directorul Serviciului Unic de Urgență 112. Totodată, vicedirectorul responsabil de AMU Chișinău, dispecerul de la Departamentul Dispecerizare AMU și medicul din echipei AMU vizată au fost demiși.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md