/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

E oficial! S-a ales țara gazdă pentru EURO 2024

27 septembrie 2018, ora 17:16

Germania a găzduit ultima sa mare competiţie în 2006, Cupa Mondială. Astfel, nemții găzduiesc în premieră Campionatul European ca țară unificată. Ultimul turneu continental găzduit pe actualul teritoriu a fost în 1988, în Germania de Vest.

De partea cealaltă, Turcia a ratat din nou ocazia de a organiza un turneu final, după ce a pierdut această oportunitate la doar un singur vot, împotriva Franței, pentru EURO 2016.

Germania oferă o infrastructură net superioară față de cea a turcilor – reţele de şosele, cale ferată şi linii aeriene bine puse la punct pentru vizitatori între oraşele gazdă. Referitor la candidatura Turciei, UEFA remarca: ”transportul este bazat pe calea aerului, iar lucrările care trebuie desfăşurate în perioada dată de timp constituie un risc”. De asemenea, UEFA a subliniat faptul că ”lipsa unui plan de acţiune în planul drepturilor omului” este un lucru îngrijorător în regimul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Philipp Lahm va fi conducătorul comitetului de organizare a Campionatului European din 2024. Fostul jucător al lui Bayern Munchen, care a pus capăt carierei sale anul trecut, a adunat 113 selecţii în reprezentativa Germaniei, cu care a cucerit titlul mondial în 2014, la turneul final din Brazilia.

Printre stadioanele pe care se vor juca meciuri la EURO 2024 se numără: Allianz Arena (Bayern Munchen), Signal Iduna Park (Dortmund), Veltins Arena (Schalke 04).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram