08:56:26 29.03.2024
Stiri

GALERIE FOTO // Centrul Orheiului s-a transformat în „Champs-Elysees”, după reconstrucția străzii Eminescu

Partide/Comunicate 27.09.2018 13:34 Vizualizări1562 Autor: Ziarul National
GALERIE FOTO // Centrul Orheiului s-a transformat în „Champs-Elysees”, după reconstrucția străzii Eminescu


Strada Mihai Eminescu din Orhei, considerată o perlă a orașului și căreia i se mai spune „Champs-Elysees al capitalei culturale a R. Moldova”, a fost dată în exploatare, după ce autoritățile au efectuat ample lucrări de reparație, transmite Primăria Orhei.

Potrivit sursei citate, strada Mihai Eminescu din Orhei a devenit una dintre cele mai frumoase străzi din R. Moldova.

Aleile sale cu pomi, băncile și felinarele în stil clasic transformă plimbările pe bulevard într-o incursiune la începutul sec. XX în cele mai frumoase capitale europene. Cele două benzi ale bulevardului de aproape un kilometru au fost asfaltate și marcate în conformitate cu toate standardele internaționale. Au fost pavate peste 1.600 de metri pătrați de trotuar, instalate bănci, felinare și asigurată iluminarea. Au fost montate și aproape 2.800 de metri pătrați de bordură.

Totodată, Primăria Orhei informează că au fost date în exploatare scuarul și bustul lui Mihai Eminescu.

La inaugurare a participat întreaga conducere a municipiului Orhei, în frunte cu primarul Ilan Șor. Participanții au fost întâmpinați cu fanfară, muzică populară și clasică.

Ilan Șor s-a arătat convins că, împreună cu orheienii, va finaliza toate proiectele de infrastructură pe care le-a planificat. „În timp ce alții se plâng, născocesc fel de fel de motive pentru a explica de ce nu fac nimic, noi nu așteptăm să ne dea cineva, dar muncim cot la cot, reparăm stradă cu stradă, curți și parcuri”, a spus Ilan Șor.

Reconstrucția străzii Mihai Eminescu este probabil una din cele mai importante, dar reprezintă doar o mică parte din lucrările de infrastructură realizate de administrația Orheiului, condusă de Ilan Șor, în ultimii trei ani, se mai arată în comunicatul Primăriei.

„Până acum, mai mult de jumătate din drumurile municipiului au fost modernizate, iar în această vară a fost dată în exploatare principala arteră a Orheiului, strada Vasile Lupu, care a fost reconstruită în timp record. Pe toate străzile au fost aplicate marcaje rutiere moderne și au fost amenajate treceri pentru pietoni, conform standardelor europene. De asemenea, toate indicatoarele rutiere au fost înlocuite. În Orhei, a fost reabilitată complet iluminarea stradală și a trotuarelor: au fost instalate 3500 de becuri LED, 3.750 de piloni noi, peste 140 de kilometri de cablu. În anul 2017, în premieră, Primăria Orhei a început să reconstruiască străzile cu forțele și resursele proprii. Pentru aceasta, va fi procurată și o uzină de producere a asfaltului și pavajului”, mai arată sursa citată.

Mai multe poze AICI.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md