Doi agenți mexicani ai Interpol au fost uciși în timp ce încercau să prindă un bărbat căutat de FBI

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi polițiști mexicani ai Interpol au murit miercuri în statul Puebla din centrul Mexicului în încercarea de a prinde un bărbat căutat pentru omor în SUA, au anunțat autoritățile locale, relatează AFP.

Cei doi agenţi au fost agresaţi „de un individ înarmat în timpul operaţiunii (…) în cadrul căreia trebuia executat un mandat de arestare provizoriu pentru extrădarea internaţională”, se arată într-un comunicat al procurorului general.

Ei erau pe urmele unui bărbat identificat ca Orlando ‘O’ (legea interzice divulgarea patronimului complet), căutat de FBI-ul american.

„Ştim că Orlando însuşi, văzând că este încolţit şi pentru a nu fi prins, a tras asupra celor doi colegi şi a scăpat”, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei din Puebla.

Orlando „O” este acuzat de un omor comis în octombrie 2012 la New York, în timpul unei încăierări. O altă anchetă a fost deschisă pentru uciderea celor doi agenţi.

Faptele s-au produs miercuri la Acatlan de Osorio, la 255 de kilometri de Ciudad de Mexico, un oraş caracterizat prin nivelul ridicat de expulzări de migranţi şi prin recente acte de violenţă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...