/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Cerea bani pentru operații făcute din contul bugetului de stat. Un medic de la spitalul raional din Soroca, pe banca acuzaților

missing
27 septembrie 2018, ora 11:19

Potrivit Procuraturii Anticorupție(PA) anunță că urmăririi penală a fost pornită în baza denunțului soției unui pacient.Procurorii au stabilit că doctorul, acționând în mod intenționat și din interes material, în perioada decembrie 2017 – ianuarie 2018, profitând de faptul că în cadrul instituției medico-sanitare publice în care activa, au fost implementate mai multe intervenții chirurgicale costisitoare, efectuate din contul bugetului public, conform procedurii stabilite de Ministerul Sănătății, extorca bani de la pacienți și rudele acestora.

„Procurorii au documentat mai multe episoade în care, în schimbul unor sume de aproximativ 15.000 lei, învinuitul susținea față de pacienții ce necesitau intervenții chirurgicale, că poate organiza efectuarea acestora, cu folosirea stocului limitat de endoproteze, evitând listele de așteptare. Faptele inculpatului au fost calificate drept corupere pasivă cu extorcare de bunuri, infracțiune prevăzută de art. 324 alin. (2) lit. c) Cod Penal, și primirea unei recompense ilicite pentru efectuarea lucrărilor legate de deservirea populației conform art. 256 alin.(1) Cod penal”, se spune în comunicatul PA.

În cadrul urmăririi penale medicul nu și-a recunoscut vinovăția, refuzând să depună declarații, iar la moment în privința acestuia este aplicată măsura preventivă eliberarea provizorie sub control judiciar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram