Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Deputații se întrunesc în…

VIDEO Deputații se întrunesc în prima ședință din sesiunea de toamnă

După vacanța de vară, deputații se întrunesc astăzi, 27 septembrie, în prima ședință a sesiuni de toamnă. Pe ordinea de zi se sunt 9 subiecte, printre care și completarea Codului contravențional cu un nou articol despre constatarea amiabilă a accidentului rutier, dar și proiectul hotărârii pentru aprobarea Raportului privind executarea bugetului de stat pe anul 2017.

12.20: Deputații au luat o pauză și vor reveni în sală la ora 13.00 pentru procedura de vot.

12.08: Deputata Raisa Apolschi prezintă un proiect cu privire la extinderea termenului de efectuarea a analizei legislației electorale care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi în mun. Chișinău. Potrivit proiectului, termenul de efectuare a evaluării ar urma să fie prelungit până la 31 octombrie.

11.40: Adrian Lebedinschi, deputat PSRM, prezintă proiectul legii pentru modificarea și completarea Codului Contravențional, prin includerea unui nou articol ce va prevedea constatarea amiabilă a accidentului rutier.

11.21: La tribuna Parlamentului este prezentat proiectul legii privind procedura notarială. Potrivit proiectului, cererea de desfacere a căsătoriei prin acordul soţilor va putea fi depusă la orice notar în baza acordului comun al soţilor şi în prezenţa acestora.

11.02: Deputatul democrat Sergiu Sîrbu prezintă proiectul pentru modificarea art. 52 din Legea privind redresarea și rezoluția băncilor. Se propune ca Banca Națională a Moldovei să poată prelungi, în mod excepțional, perioada de desemnare a unui administrator temporar, ori de câte ori este necesar, în cazul în care condițiile privind desemnarea administratorului temporar continuă să fie îndeplinite.

10.58: După o oră de discuții, deputații au purces la examinarea ordinii de zi. Votul a fost propus pentru ora 13.00

10.24: Liberalii solicită introducerea pe ordinea de zi a unui proiect ce ține de constituirea unei comisii se anchetă pentru analiza cazului din 6 septembrie, atunci când șapte angajați ai liceului „Orizont” au fost expulzați din R. Moldova. Propunerea nu a fost susținută.

10.22: Fracțiunea socialiștilor au cerut și audierea ministrului Chiril Gaburici în legătură cu concesionarea întreprinderii de stat „Gările și Stațiile Auto”. Propunerea nu a fost susținută de majoritatea deputaților.

10.15: Fracțiunea PSRM cere audierea procurorului general și a guvernatorului Băncii Naționale cu privire la raportul Kroll 2. Propunerea a fost susținută de majoritatea deputaților. Astfel, săptămâna viitoare urmează să fie organizate audierile cu privire la raportul Kroll 2.

10.12: Fracțiunea Partidului Liberal solicită audierea în Parlament a Silviei Radu cu privire la codul portocaliu de rujeolă din R. Moldova. Inițiativa nu a fost susținută de majoritatea deputaților.

10.07: Ședința a început. În sala sunt prezenți 94 de deputați.