Candu: Dacă Plahotniuc nu a declarat vilele de peste hotare, înseamnă că nu-i aparțin

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Fiecare dintre noi declară proprietățile pe care le are”, iar faptul că președintele democrat Vlad Plahotniuc nu a declarat cele patru vile din străinătate
„înseamnă că acele proprietăți nu-i aparțin”, nu că acesta ar fi încălcat legea. Cel puțin aceasta susține președintele Parlamentului, Andrian Candu, vicepreședinte al PDM și fin de cununie al liderului democrat.

„Fiecare dintre noi declară proprietățile pe care le are. În momentul în care dumnealui nu a făcut astfel de declarații, înseamnă că acele proprietăți nu-i aparțin”, a declarat Candu după ședința de astăzi a Biroului Permanent al Parlamentului, fiind întrebat despre vilele de peste hotare ale nașului său.

Vedeți și: (VIDEO) RISE Moldova, despre paradisul imobiliar al oligarhului moldovean Vlad Plahotniuc. Cel puțin patru vile nedeclarate în străinătate

Deși a reprezentat tranzacțiile firmelor care au procurat acele vile din Elveția și Franța, în pofida statutului său de parlamentar, Andrian Candu a refuzat să spună pe cine a reprezentat, menționând că, fiind o persoană publică, răspunde (doar) pentru acțiunile sale publice, nu și cele private.

„Eu am reprezentat interesele cuiva care este o chestiune confidențială. Vă mulțumesc foarte mult! Sunt o persoană publică, mai ales și prin funcția pe care o dețin astăzi și răspund pentru ceea ce fac eu în mod public”, a mai spus Candu.

„Tot ceea ce ține de declararea averilor este o legislație, noi ne-am exercitat atribuțiile și am îndeplinit ceea ce ne cere legea prin depunerea declarațiilor și sunt instituții și autorități care examinează dacă am făcut corect sau n-am făcut corect”, a conchis președintele Parlamentului la subiectul vilelor lui Plahotniuc din străinătate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...