/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

ANSA a retras zeci de kilograme de legume din comerț după ce a primit mai multe plângeri de la consumatori

missing
26 septembrie 2018, ora 17:24

Potrivit unui comunicat ANSA, controalele au avut loc în urma plângerilor venite la linia fierbinte de la consumatori cu privire la calitatea proastă și lipsa informației pentru cumpărătorii de fructe și legume.

Comercianții au fost atenționați asupra necesității de procurare a fructelor și legumelor etichetate. De asemenea au fost întocmite procese verbale de contravenție. În urma controalelor au fost depistate următoarele încălcări:

– Lipsa informației necesare pentru consumatori despre, originea produsului, calitatea, calibrul, categoria, anul recoltei și informația cu privire la tratarea suplimentară a fructelor și legumelor;
– Informații incomplete despre fructele și legumele proaspete, astfel este imposibil de urmărit trasabilitatea lor;
– În depozit fructele și legumele neetichetate;
– Legume neconforme plasate spre comercializare;
– Expunerea în comercializare a fructelor și legumelor în stare de alterare.

Totodată, Agenția atrage atenția că va monitoriza în continuare respectarea cerințelor de calitate, comercializare și etichetare a fructelor și legumelor proaspete plasate pe piață.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram