Ce este Soarele și cum explică comunitatea flat-earth echinocțiu de toamnă și primăvară

m

Echinocțiul a venit și a trecut, ca în fiecare an, iar oamenii care cred că Pământul este plat au găsit o explicație și pentru acest fenomen.

Flat-eartherii sunt acea comunitate vocală în online, care cred că trăim pe un disc și că știința este o conspirație mare și urâtă. După cum era de așteptat, ei au găsit o explicație și pentru cele două echinocții din an. Echinocțiul este acel moment când ziua și noaptea sunt egale oriunde te-ai afla pe Pământ, datorită faptului că Soarele, în mișcarea aparentă pe cer, se află pe ecuatorul ceresc.

Majoritatea hărților Pământului plat arată Polul Nord în centru, iar Antarctica la margini, formând un zid de gheață (doar nu vrem să cădem de pe disc, nu?). Explicația echinocțiului implică un soare mai mic, care se poartă complet diferit față de cel din realitate.

Cei mai mulți flat-eartheri sunt de acord că Soarele înconjoară perfect ecuatorul la echinocțiu. Diferența este că steaua lor nu este o sferă gigantică și fierbinte de gaze explozive, care se află la 150 de milioane de kilometri distanță de noi, ci mai degrabă un reflector mic de lumină care plutește deasupra noastră.

În lucrarea „Zetetic Astronomy: Earth Not a Globe” din 1881, Samuel Birley Rowbotham spune că astrul are de fapt 52 de kilometri în diametru și plutește undeva între 640 și 1.130 de kilometri deasupra Pământului, în funcție de luna anului. Astăzi, majoritatea flat-eartherilor cred că Soarele se află la 5.000 de kilometri deasupra Pământului.

Mai mult decât atât, în timpul unui echinocțiu, soarele pare să se ridice spre est și să se îndrepte spre vest peste tot pe Pământ (mai puțin la cei doi pol).

Pe un Pământ plat, unde unele orașe sunt mult mai departe decât altele, lumina emisă de Soare ar trebui să se îndoaie într-o mie de unghiuri în același timp. Acesta ar fi singurul mod în care ar părea că lumina vine din est.

Cu puțin noroc, implauzibilitatea explicației flat-eartherilor pentru echinocțiu îi va face pe unii dintre ei să revină cu picioarele pe pământ, scrie playtech.ro. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente