14:46:31 28.03.2024
Stiri

România ar putea susține financiar proiecte în domeniul aprovizionării cu apă a locuitorilor din R. Moldova

Știri 26.09.2018 16:39 Vizualizări1047 Autor: Ziarul National
România ar putea susține financiar proiecte în domeniul aprovizionării cu apă a locuitorilor din R. Moldova


Guvernul de la București ar putea susține financiar proiecte în domeniul aprovizionării cu apă a locuitorilor din R. Moldova și va continua să repare grădinițele din stânga Prutului.

Mesajul a fostr transmis astăzi de Daniel Ioniță, Ambasadorul României la Chișinău, împreună cu Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice al României, Virgil Alin Chirilă, în cadrul unei întrevederi cu noul ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc.

Reprezentanții Guvernului României au vorbit despre programul de reabilitare agrădinițelor din R. Moldova din ajutorul nerambursabil de 100 de milioane de euro oferit republicii noastre și despre inițierea altor proiecte noi în domeniul agriculturii, dezvoltării regionale sau mediului.

„Suntem în așteptarea demersului Guvernului Republicii Moldova cu prezentarea listei grădinițelor ce urmează a fi reabilitate din suportul nerambursabil de 100 de milioane de euro, inclusiv viziunea Guvernului țării dumneavoastră cu privire la implementarea proiectelor în domeniul apei. Suntem deschiși pentru o colaborare fructuoasă în vederea dezvoltării multor proiecte no”, a menționat Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice al României, Virgil Alin Chirilă, citat de un comunicat de presă al MADRM.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, a mulțumit pentru suportul necondiționat al României pentru R. Moldova și și-a exprimat disponibilitatea pentru o colaborare deschisă, transparentă și eficientă în vederea îmbunătățirii condițiilor de trai pentru cetățenii din Republica Moldova.

„Vă mulțumesc pentru noutățile bune la începutul mandatului de ministru. Apreciem și mulțumim pentru tot ce au primit cetățenii țării noastre din partea României. Mizăm pe un suport constant, așa cum l-a avut România dintotdeauna. Am convingerea că vom dezvolta o colaborare strânsă, un parteneriat puternic ce va spori încrederea cetățenilor”, a subliniat ministrul Nicolae Ciubuc în cadrul dialogului cu oficialii români.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md