Diferențele dintre economia Germaniei de Est și cea de Vest persistă și după 28 de ani de la reunificarea țării

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În ciuda progreselor în a face ca economia landurilor din fosta Germanie de Est să ajungă la nivelul economiei landurilor din Germania de Vest, există în continuare diferențe semnificative, conform unui raport anual, citat de dpa.

S-au împlinit 28 de ani de când cele două părţi ale Germaniei, divizate de Cortina de Fier între Estul comunist şi Vestul democratic, s-au reunit într-o ţară care are acum peste 82 de milioane de locuitori.

Un raport privind starea ţării, consultat miercuri de dpa înainte de a fi dezbătut în guvern, relevă că, în privinţa nivelurilor salariale şi a puterii economic, fostul Est comunist este încă în spatele Vestului.

Marile companii încă nu şi-au deschis sedii în landurile estice, iar industria nu a realizat deocamdată potenţialul pieţei sale de export, se arată în raport.

Problemele sunt cauzate parţial de diferenţele structurale dintre cele două părţi, Estul având încă restanţe evidente în privinţa cercetării şi inovaţiei, precum şi a perspectivei internaţionale.

„Productivitatea mai scăzută, precum şi lipsa salariilor de top reprezintă de asemenea un factor”, relevă raportul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...