Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Încă o ședință neproductivă…

VIDEO Încă o ședință neproductivă în Consiliul Municipal Chișinău

Vara nu a fost productivă pentru consilierii municipali, iar toamna a început la fel de neproductiv. Ședința Consiliului Municipal de astăzi, 26 septembrie, a fost amânată din lipsă de cvorum. Pe ordinea de zi se regăseau 52 de proiecte, iar nemulțumiți de includerea acestora pe ordinea de zi, socialiștii au părăsit sala, solicitând convocarea Biroului permanent pentru stabilirea unei noi agende.

În deschiderea ședinței, Ion Ceban a declarat că ordinea de zi a fost stabilită cu grave încălcări, iar în agendă nu au fost incluse subiectele cu adevărat importante pentru locuitorii municipiului.

„Această ordine de zi abundă în subiecte cu caracter funciar, ceea ce este inadmisibil. Aceste lucruri trebuie să fie cedate procesului de licitații publice. Noi nu participăm și nu vom participa la aprobarea unor astfel de decizii”, a spus socialistul Ion Ceban.

De cealaltă parte, liberalii i-au acuzat pe socialiști de faptul că blochează activitatea consiliului: „CMC de mai multe luni de zile nu s-a întrunit. Pe ordinea de zi erau câteva zeci de întrebări care privesc problemele locuitorilor. Au refuzat să examineze aceste lucruri, blocând prin acest fapt ședința, or problema se acutizează”.

Potrivit secretarului CMC, la ședință au fost prezenți doar 20 de consilieri. Pentru că nu a existat cvorum, Biroul permanent urmează să se întrunească pentru a stabili data următoarei ședințe.

Potrivit Primăria Mea, pe parcursul anului 2017, consilierii au avut 43 de tentative de a se întruni în ședințe, dintre care 30 au fost reușite. Prezența medie la cele 30 de ședințe a fost de 80,85%. În total consilierii au stat în ședință peste 100 de ore, încasând pentru aceasta suma de 1,138 milioane de lei.