‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
24.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSolurile din Transilvania, printre cele mai fertile din Europa

Solurile din Transilvania, printre cele mai fertile din Europa

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Solurile românești din Transilvania s-au clasat ca fiind printre cele mai fertile din Europa. În cadrul unui eveniment organizat recent în România, specialiști internaționali au punctat aspecte legate de calitatea pământului românesc care oferă premisele cele mai bune pentru o agricultură performantă.

Peste 56 de cercetătători în pedologie și agricultură, din 24 de țări au participat pe data de 18 septembrie la un workshop științific pe teme agricole și de pedologie (știința studierii solului). Evenimentul a fost organizat de către Oficiul Judeţean Pentru Studii Pedologice și Agrochimice Cluj în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj.

International Field Workshop Soil Classification este un eveniment științific la care participă cercetători de pe diverse continente interesați de clasificarea și evaluarea solurilor, peste tot în lume. În cadrul workshop-ului, cercetătorii străini au făcut secțiuni verticale urmărind orizonturile de formare a solului din Transilvania.

Solurile din Transilvania sunt, potrivit specialiștilor, printre solurile cu cel mai bun potențial din Europa. La nivel global se constată o depreciere constantă a fertilității solurilor, datorită agriculturii extensive. Specialiștii în pedologie au constatat că solurile din România, cele din Estul Europei în general, sunt de bună calitate și pot constitui rezerve importante din perspectiva strategiilor agricole și a securității alimentare.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›