Liderii lumii au izbucnit în râs, după ce Trump a început să se laude la tribuna ONU

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Donald Trump s-a lăudat în discursul susținut în plenul Adunării Generale a ONU. Pe un ton triumfalist, a făcut un soi de bilanț al administrației sale, la un an de la prima lui participare la ONU. Președintele american a criticat aliații Statelor Unite, l-a lăudat pe dictatorul nord-coreean și a stârnit când râsete, când murmure dezaprobatoare.

După ce a întârziat şi a forţat conducerea Adunării Generale să schimbe, în ultimul moment, ordinea de zi, Donald Trump şi-a început discursul cu o odă adusă sie însuşi, stârnind amuzament în sală.

„În mai puţin de doi ani, administraţia mea a realizat mai multe decât orice altă administraţie din istoria ţării”, a spus Donald Trump.

Acesta a fost momentul în care liderii lumii au izbucnit în râs.

„Nu mă așteptam la această reacție, dar este în regulă”, a spus acesta puțin mai târziu.

Apoi, într-o schimbare radicală de discurs, la un an după ce l-a numit pe Kim Jong-un „piticanie-rachetă”, Trump l-a lăudat pe liderul nord-coreean cu care speră să se întâlnească din nou.

„Aş vrea să-i mulţumesc preşedintelui Kim pentru curajul lui şi pentru acţiunile lui, deşi au rămas multe de făcut. Sancţiunile vor rămâne în vigoare până la denuclearizarea completă (n.r. a Coreei de Nord)”, a declarat acesta.

Preşedintele american a abandonat tonul conciliant când a vorbit despre Iran.

„Nu-i putem permite principalului sponsor mondial al terorismului să deţină cele mai puternice arme de pe planetă. Le cerem tuturor naţiunilor să izoleze regimul iranian cât timp agresiunea continuă”, a opinat Trump.

Preşedintele a reiterat o idee care a tensionat relaţiile cu cancelarul Angela Merkel, în timpul summitului NATO: „Germania trebuie să schimbe direcţia, altfel va deveni total dependentă de energia rusească”, a declarat Trump, spre amuzamentul delegaţiei germane din sală.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...