În Moldova se va desfășura, în premieră, Conferința Europeană în domeniul sănătății adolescenților. Care este programul și cum poți participa

bnsmoldovaroa

Conferința Europeană a Asociației Internaționale pentru Sănătatea Adolescenților ajunge pentru prima dată în Moldova. Aceasta se află la cea de a XXI-a ediție și se va desfășura în perioada 3 – 5 octombrie 2018 la Chișinău.

La eveniment sunt încurajați să participe tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani. De asemenea, pot participa profesioniștii din domeniul sănătății din toate disciplinele, psihologi, lucrătorii sociali, lucrătorii pentru tineret, profesori, lucrătorii în domeniul justiției pentru tineri, și personalul ONG-urilor.

#În cadrul acestei Conferințe vor fi abordate următoarele subiecte:

#Dezvoltarea pozitivă și programe eficiente de promovare a sănătății adolescenților

#Acces la servicii de sănătate corespunzătoare dezvoltării și vârstei și educație în sănătate (sexuală)

  • Servicii de îngrijire a sănătății pentru tineri și servicii de îngrijire a sănătății școlare integrate, intervenții de sensibilizare etc.
  • Deprinderi de viață comprehensive bazate pe educație (sexuală)

#Sănătate mentală

  • Violență, auto-vătămare și suicid etc.

#Sănătatea sexuală și reproductivă și relațiile

  • Tulburări de pubertate, HIV/ITS, sarcina la adolescente și avort în siguranță, probleme ginecologice și andrologice etc.

#Prevenirea și tratamentul bolilor cronice

  • Condiții cronice, Tulburări nutriționale, Medicamente experimentale
  • Simptome și tulburări funcționale,
  • Imunizare

#Factori determinanți ai sănătății adolescenților.

  • Stereotipuri de gen, social media, impactul migrației, creșterea părinților etc.

#Participarea adolescenților la promovarea sănătății și rolul voluntariatului.

Programul principal al Conferinței este planificat pentru 2 zile lucrătoare pe 4 și 5 octombrie, inclusiv sesiunile plenare, simpozioanele paralele, dezbaterile, sesiunile tematice de cercetare și Forumul de Leadership pentru Tineri.

În total, participanții vor avea parte de 13 ateliere pre-congres, 4 sesiuni plenare, 2 sesiuni de discuții și dezbateri în plen, 12 simpozioane tematice, inclusiv forumul tinerilor lideri, dar și de speakeri din peste 30 de țări ale lumii.

În 3 octombrie, echipele de la HFY (Sănătate pentru Tineret) și EuTEACH (Instruirea europeană în domeniul îngrijirii și sănătății adolescenților) vor găzdui ateliere interactive de formare a abilităților înainte de conferință.

Programul detaliat al Conferinței îl găsiți AICI, iar AICI puteți vedea cine vor fi speakerii din cadrul evenimentelor organizate.

#Cum poți participa

Participanții sunt încurajați să se înregistreze online prin formularul de înregistrare pe care îl găsiți AICI!

Pentru mai multe detalii despre înregistrări, taxe și burse din cadrul acestei conferințe accesați următorul LINK.

*Conferința se va desfășura la Hotelul Radisson BLU (str. Mitropolit Varlaam, 77).
*Limbile de lucru ale conferinței vor fi engleza, româna și rusa.

#Cine sunt organizatorii

Conferință este organizată de Asociația Obștească „Sănătate pentru Tineri” din Republica Moldova și Centrul Național de Resurse în Servicii de Sănătate Prietenoase Tinerilor „Neovita”, în colaborare cu Asociația Internațională pentru Sănătatea Adolescenților, în parteneriat cu Ministerul Sănătății,Muncii și Protecției sociale, Ministerul Educației, Științei și Culturii, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu” și EuTEACH, conferința fiind susținută de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, OMS, UNESCO Institutul pentru Tehnologii Informaționale în Educație (UNESCO IITE) și UNICEF.

Taguri: #youth klinic
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente