Lavrov acuză Occidentul: „Sancţiunile dăunează diplomaţiei”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a declarat marți că sancţiunile dăunează diplomației, iar acțiunile Occidentul privind „supremația geopolitică” sunt nejustificate.

„Diplomația sufereă foarte mult şi fără sancțiuni, iar acum este afecatată şi din cauza faptului că colegii noștri din Occident tot mai mult preferă sanctiunile diplomației, crezând că aşa le va fi mai ușor și mai eficient să atingă obiectivele lor geopolitice”, a spus Lavrov.

Anterior, Lavrov l-a acuzat pe președintele american Barack Obama de a fi „forțat” Uniunea Europeană să adopte sancțiuni împotriva Rusiei.

Lavrov și-a exprimat convingerea că obiectivul sancțiunilor occidentale nu îl reprezintă soluționarea situației din Ucraina, ci este o încercare de a schimba punctul de vedere al Rusiei după placul Occidentului. „În fapt, atât la nivel declarativ, cât și la nivelul faptelor s-a observat constant că adevăratul scop al restricțiilor este de a influența Rusia, de a o face să-și schimbe punctul de vedere în chestiuni-cheie, care sunt pentru noi și cele mai importante, de a o obliga să-și însușească punctul de vedere al Occidentului”, a acuzat Lavrov, care a calificat această atitudine drept „arhaică, din secolul trecut, inerție a mentalității coloniale”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...