Managementul deficitar al precedentei conduceri a Ministerului Tineretului şi Sportului, conform rapoartelor de activitate, a lăsat o moştenire tristă noii conduceri, care trebuie să elaboreze şi implementeze mai multe restanţe în sectoarele de tineret şi sport.

Şefa sportului a punctat, în linii generale, cele patru coordonate care se regăsesc în Planul de priorităţi pentru sectorul de tineret 2015-2018: participarea tinerilor (direcţii prioritare; acţiuni pe termen scurt şi mediu); servicii pentru tineri, oportunităţi economice pentru tineri şi consolidarea sectorului de tineret.

În cadrul şedinţei, participanţii şi-au expus opinia cu privire la situaţia actuală, probleme existente şi provocări  ale sectorului menţionat.

Totodată,  reuniunea a fost organizată şi în contextul desfăşurării, la 12 august curent, a Festivalului Tineretului, de Ziua Internaţională a Tineretului. Evenimentul va avea loc la orele 13.00 pe strada pietonală Alexandru Diordiţă din capitală, organizat în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului. 

În cadrul unei şedinţe de consultări şi intenţii, din 11 august, Ministra Tineretului şi Sportului a avut o întrevedere cu reprezentanţi ai federaţiilor şi asociaţiilor sportive naţionale, precum şi ai şcolilor sportive aflate în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului.

Loretta Handrabura a punctat aspectele generale ale sectorului sport, în mod prioritar cele cu referire la conlucrarea cu federaţiile şi şcolile sportive, finanţare şi asigurarea calităţii sportive.

Ministra Tineretului şi Sportului s-a referit şi la Planul naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană pentru anii 2014-2016, în care Ministerul Tineretului şi Sportului exercită două acţiuni în sectorul sportului.

Totodată, cadrul legal, infrastructura sportivă şi consolidarea sectorului sportiv constituie câteva dintre priorităţile de activitate ale Ministrei Lorettei Handrabura.

De asemenea, a fost menţionată drept prioritară modernizarea prin organizare a şcolilor sportive în rezultatul cartografierii pe indicatori cantitativi-calitativi.

Pe parcursul reuniunii, participanţii au abordat diverse chestiuni aflate pe agenda de activitate şi s-au referit la unele dificultăţi şi provocări existente în domeniu.