/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ SONDAJ: 70 la sută din moldoveni susțin că situația social-politică din țară s-a înrăutățit

missing
25 septembrie 2018, ora 19:49

Potrivit cercetării, pe prima poziție s-ar plasa socialiștii, pentru care și-au exprimat intenția de vot 36,6% dintre respondenți. La mare distanță, cu scoruri practic egale, se situează PAS -11,9%, PD -11,2% și Platforma DA – 10,6 la sută. Celelalte formațiuni s-au clasat sub pragul electoral de 6%.

Aici trebuie de remarcat următorul fapt clar că situația politică, intenția de vot, la momentul actual diferă foarte mult de situația care va fi în perioada electorală. Deoarece știm că cifrele se vor schimba, pentru că Partidul Platforma DA, PAS și PLDM au anunțat că vor forma un bloc comun în campania electorală”, Eugen Știrbu, sociolog

Dacă e vorba de încredere în politicieni, clasamentul este condus de Igor Dodon, urmat de liderii opoziției extraparlamentare, Andrei Năstase și Maia Sandu.

Cea mai mare încredere oamenii o au în Igor Dodon, 52,6%. Andrei Năstase – 29%, Maia Sandu -26%, Pavel Filip -23%, Zinaida Greceanîi- 21%, Vlad Plahotniuc – 17%, Vladimir Voronin- 15 la sută, Ion Ceban – 14 la sută”, Eugen Știrbu, sociolog

Între timp, doar 5 la sută dintre respondenți consideră că situația social-politică din Republica Moldova în ultimii 2 ani s-a îmbunătățit, iar peste 70 la sută susțin că aceasta s-a înrăutățit. Sondajul Vox Populi „Internetul și procesul electoral din Republica Moldova” a fost realizat in septembrie curent, pe un eșantion de aproape 1200 de respondenţi, din 77 localităţi, fără regiunea transnistreană, cu marja de eroare de +/- 3 la sută.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram