18:40:54 16.04.2024
Stiri

CUPIDONUL zilelor noastre vine din Rusia și este miliardar

Economie 25.09.2018 18:30 Vizualizări1862 Autor: Ziarul National


CUPIDONUL zilelor noastre vine din Rusia și este miliardar sursa: google.ro

Omul de afaceri rus Andrei Andreev este un cupidon modern, însă în loc de arc cu săgeți folosește instrumente de geolocație și programe de recunoaștere facială.

Andreev a ajutat la construirea a cinci site-uri de anunțuri matrimoniale, inclusiv Badoo, care la ora actuală are 380 de milioane de utilizatori înregistrați. Rusul a contribuit și la construirea aplicațiilor Chappy, Huggle și Bumble

La numai 44 de ani, s-a ales cu o avere de 1,5 miliarde de dolari, numărându-se printre cei mai bogați oameni ai lumii, scrie Forbes.

Pentru cineva care se ocupă de interacțiunile dintre oameni, Andreev a păstrat discreție maximă în ceea ce-l privește timp de mai mulți ani. Despre el, publicația Forbes din Rusia a spus la un moment dat că este „cel mai misterios om de afaceri din occident”.

Cine este de fapt Andrei Andreev

Omul de afaceri este născut la Moscova iar numele lui real este Andrei Ogandzhantiant. Atât mama cât și tatăl său sunt oameni de știință. Andrei și-a schimbat numele cu cel al mamei sale de dinainte de căsătorie pentru că este mai ușor de pronunțat și de scris.
A urmat cursurile Universității din Moscova dar a renunțat la școală în anul 1992 și la 18 ani s-a mutat în Spania.

Omul de afaceri a povestit, în interviul acordat revistei Forbes, că a vrut să vadă lumea și a împrumutat bani de la părinții săi ca să poată vedea Europa.

Ulterior a înființat un magazin online care vindea piese pentru calculatoare și pe care l-a vândut în 1997 pentru câteva sute de mii de dolari, suma din care a putut să le dea părinților banii înapoi.

În anul 1999 a creat SpyLog, un program care putea fi folosit de webmasteri pentru a urmări vizitatorii site-urilor, „bunicul Google Analytics”, după cum spune Andreev.

Omul de afaceri nu a mai călcat în Rusia de 10 ani și a renunțat la cetățenie, lucru despre care însă nu vrea să vorbească.

În cazul Bumble, acesta a fost fondat cu Whitney Wolfe, fostă co-fondatoare și director executiv a Tinder. Wolfe l-a dat în judecată pe fostul ei iubit care era și proprietarul Tinder, pentru hărțuire sexuală în iunie 2014 și a ajuns la o înțelegere un an mai târziu. Andreev a cunoscut-o pe Whitney când încă era la Tinder, și a convins-o să lucreze cu el la următorul proiect.

Iar următorul proiect a început în 2014 pe o insulă grecească, pe Mikonos, unde s-au întâlnit cu câțiva dintre designerii de la Tinder, iar trei luni mai târziu s-a născut Bumble.

Afacerea cea mai mare a rusului continuă să fie Badoo, care a și lansat în anul 2017 o aplicație de recunoaștere facială. Opțiunea permite utilizatorilor să încarce fotografia unei persoane pe care o plac și să găsească pe cineva similar pe Badoo.

Andreev are o prietenă dar pe care nu a cunoscut-o prin intermediul niciunei aplicații.

Sursa: dcbusiness.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md