Primele declarații ale noilor miniștri învestiți: „Dodon a încercat să ne arate mușchii, să nu zică că e președinte de decor”

collage

Imediat după ce au fost învestiți, noii miniștri în cabinetul lui Filip au venit cu primele declarații oficiale în fața presei. Aceștia au dat asigurări că se vor descurca bine cu noile funcții, chiar dacă nu au experiență în domeniile pe care urmează să le conducă.

Silvia Radu este noua ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Aceasta a spus că funcția i-a fost propusă de către Filip, iar mai târziu a fost discutată cu membrii Partidului Democrat. Totodată, noua ministră a menționat că nu voia să intre în Guvern, totuși Pavel Filip a convins-o prin faptul că-i oferă libertatea decizională.

„Sunt convinsă că aportul meu la acest sistem este necesar. Aici sunt necesare multe reforme. Eu voi aduce o nouă viziune managerială. Nu sunt primu și nici ultimul ministru care i-a ministerul fără experiență în domeniu, sunt mai multe astfel de exemple în Europa. Domnul Filip mi-a spus că-mi oferă libertatea și sprijinul necesar pentru a face reforme. Munca mea va aduce schimbări pozitive în acest minister”, a menționat Silvia Radu.

De asemenea, Radu a comentat și decizia lui Dodon de a-i refuza candidatura sa la funcția de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

„Eu cred că domnul Dodon a încercat să ne arate puțin mușchii, să nu zică că este președinte de decor. Îmi pare rău ca s-a creat așa situație”, a comentat Radu.

Noul ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, de asemenea a comentat decizia lui Dodon: „Îmi pare rău că s-a ajuns la astfel de concluzii, pentru că în spate chiar am o experiență suficientă pentru a aduce lumina și reforme în cadrul ministerul. Aceasta a fost o decizie subiectiva și politica”.

Ciubuc a declarat că are stabilite mai multe obiective pentru soluționarea problemelor din cadrul ministerului, iar primul lucru pe care îl va face este axat pe domeniul mediului și dezvoltării regionale și anume implementarea programului „Apă bună pentru Moldova”.

Ciubuc este sigur că are experiența și studiile necesare pentru a conduce acest minister: „Am o experiență de 14 ani, am dorința de a schimba lucrurile. Studiile juridice sunt un lucru determinant în conducerea unui minister. Am și studii în management public”, a adăugat acesta.

Silvia Radu și Nicolae Ciubuc au depus astăzi, 25 septembrie, jurământul de învestire în cadrul ceremoniei de semnare a decretelor.

Amintim că, magistrații Curții Constituționale l-au suspendat din funcție pe președintele Igor Dodon în cazul desemnării noilor membri ai Guvernului, după ce acesta a refuzat deliberat executarea obligațiilor stipulate de Constituție, respingând de două ori candidaturile propuse de Prim-ministru.

Curtea Constituțională a constatat, ieri, că Igor Dodon încalcă atribuțiile sale constituționale în vederea nesemnării decretelor de numire în funcție de miniștri pe doi membri noi. Astfel, CC l-a suspendat temporar de Dodon din funcția lui. iar interimatul funcției de președinte al Republicii Moldova va fi exercitat de președintele Parlamentului Andrian Candu.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente