‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 27 martie, 2024
1.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVIDEO. Nicolae Ciubuc este noul ministru al Agriculturii

VIDEO. Nicolae Ciubuc este noul ministru al Agriculturii

‹ adv ›
‹ adv ›

ACTUALIZARE 16:20. În urmă cu puțin timp noul ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc a depus jurământul de învestire în funcție.

Șeful Legislativului Andrian Candu, care exercită temporar interimatul funcției de președinte al țării, cât și premierul Pavel Filip i-au urat succes în activitate de ministru.

„Reieșind din problemele care sunt înregistrate în domeniul Agriculturii, în domeniul Mediului și Dezvoltării Regionale avem foarte mult de muncit la acest capitol. Sectorul agricol are nevoie de ample reforme în vederea dezvoltării, în vederea atingerii competitivității sectorului, identificării piețelor noi de desfacere și, în acest sens avem mai multe obiective pentru a interveni în soluționarea acestor probleme”, a declarat proaspătul ministru al Agriculturii, Nicolae Ciubuc.

Nicolae Ciubuc, desemnat ministru al Agriculturii va depune, astăzi, jurământul de învestire. Ceremonia de semnare a decretelor va avea loc la Reședința de Stat, la ora 16.00.

„Miniștrii desemnați vor depune, astăzi, jurământul de învestire. Decretele urmează să fie semnate de șeful Legislativului Andrian Candu, care exercită temporar interimatul funcției de președinte al țării.

Magistrații Curții Constituționale l-au suspendat din funcție pe președintele Igor Dodon în cazul desemnării noilor membri ai Guvernului, după ce acesta a refuzat deliberat executarea obligațiilor stipulate de Constituție, respingând de două ori candidaturile propuse de Prim-ministru.

Curtea Constituțională a constatat, ieri, la cererea unui grup de deputați, circumstanțele ce justifică instituirea interimatului funcției de președinte al Republicii Moldova pentru asigurarea exercitării atribuţiilor constituţionale în scopul numirii candidaţilor propuşi de Prim-ministrul Republicii Moldova pentru funcţiile de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului şi cea de ministru al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi intrării acestora în exercitarea mandatului”, se arată în comunicatul emis de Parlament.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii