/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Igor Dodon a anunțat când președintele Turciei va veni în Moldova

missing
25 septembrie 2018, ora 12:49

Potrivit șefului statului, vizita acestuia va include atât evenimente la Chișinău, cât și în Găgăuzia.

„Am fost unanimi în opinia că această vizită va fi organizată la cel mai înalt nivel și va contribui la consolidarea, aprofundarea și extinderea relațiilor de colaborare dintre statele noastre în toate domeniile de interes comun”, a scris Dodon după întrevederea cu Ambasadorul Republicii Turcia în țara noastră, E.S. Gürol Sökmensüer.

Amintim că, Erdogan urma să vină în Moldova pe 27 august de Ziua Independenței R. Moldova și atunci trebuia să fie inaugurată și clădirea președinției, însă vizita a fost amânată.

Ulterior pe șase septembrie, șapte persoane de origine turcă au fost expulzați din țară de către Serviciul de Securitate și Informații care a anunțat că aceștia ar fi implicați în activități teroriste. Societatea civilă și mai mulți politicieni au calificat acțiunea drept ilegală, unii afirmând că acesta ar fi fost un „dar” pentru ca Erdgan să vină la Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram