19:09:38 16.04.2024
Stiri

Plahotniuc a făcut o COMPARAȚIE între guvernările precedente și cea a PD: „Sunt cifre-RECORD pentru guvernările din R. Moldova de la independență încoace”. Scopurile stabilite pentru 2019 - 2600 km de drumuri

Partide/Comunicate 25.09.2018 12:56 Vizualizări1404 Autor: Ziarul National
Plahotniuc a făcut o COMPARAȚIE între guvernările precedente și cea a PD: „Sunt cifre-RECORD pentru guvernările din R. Moldova de la independență încoace”. Scopurile stabilite pentru 2019 - 2600 km de drumuri


Liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, este convins că actuala guvernare are cu ce se prezenta în fața cetățenilor și, spre deosebire de alții, „care stau cu promisiuni sterile pe facebook-uri”, are rezultate concrete.

Mai cu seamă, liderul PD a făcut astăzi, după ședința partidului de la guvernare, o paralelă la capitolul drumuri și apeducturi construite în perioada 2009-2016 versus anii 2016-2018.

Potrivit democratului, doar în ultimul an guvernarea PD a construit mai multe drumuri decât în perioada 2009-2016. „În perioada anilor 2009-2016, adică timp de șapte ani și înainte ca PD să-și asume guvernarea, s-au făcut mai puțin de 1 000 de kilometri de drumuri. Asta înseamnă aproximativ 140 de kilometri de drumuri pe an. Noi însă, în anul 2018, finalizăm reparația și construcția a 1 600 kilometri de drumuri, adică de 12 ori mai mult decât guvernările anterioare”, a declarat Plahotniuc după ședința săptămânală a formațiunii pe care o conduce.

De asemenea, sursa citată s-a referit și la asigurarea cu apă potabilă a cetățenilor: „În aceiași șapte ani, la rețeaua de apă au fost conectați aproximativ 54 000 de beneficiari, ceea ce înseamnă doar câte 7 500 de persoane pe an. În schimb, în doar ultimii doi ani, după ce PD a preluat guvernarea, peste 106 000 de beneficiari noi au fost conectați la rețeaua de apă. Asta înseamnă câte 53 000 de beneficiari pe an, adică de șapte ori mai mult decât pe timpul guvernărilor precedente”.

Vlad Plahotniuc afirmă că e vorba de „cifre absolut record pentru guvernările moldovenești de la independență încoace”.

„În primul rând, nici într-un an nu s-a reparat și construit un număr atât de mare de kilometri de drumuri. Așa cum niciodată nu au fost conectați atâția beneficiari la rețeaua de apă. Cifrele nu mint. Vedem foarte clar diferența dintre cum muncește guvernarea PD și cum au eșuat fostele guvernări, din care au făcut parte și mulți dintre reprezentanții opoziției actuale”, a adăugat Plahotniuc.

În același context, democratul a anunțat că proiectele de care a pomenit mai sus vor căpăta o nouă amploare în anii următori. „Vom continua să construim drumuri și vă anunț că vom lansa în perioada următoare programul național „Drumuri Bune pentru Moldova 2”. Am cerut astăzi colegilor din Guvern să înceapă pregătirile pentru această nouă etapă, în care planificăm să reparăm și să construim în anul 2019 deja circa 2 600 de kilometri de drumuri în toate raioanele țării, ceea ce va fi cu 1 000 de km mai mult decât cifrele-record din anul acesta. Acest ritm de lucru îl vom păstra și în anii care vin, urmând să construim peste 2 000 de kilometri de drumuri bune în fiecare an”, a promis acesta.

Președintele partidului de guvernământ a precizat că și în domeniul aprovizionării cu apă a fost stabilit un nou scop: „Vrem să conectăm la apeduct, începând cu anul viitor, câte minim 100 000 de beneficiari pe an, ceea ce înseamnă de două ori mai mult decât rezultatul-record din ultimii doi ani”.

Sursa citată nu a precizat de unde vor fi luați banii necesari pentru continuarea celor două proiecte, dar a punctat că „acest lucru este posibil, dacă știi să administrezi eficient resursele statului, așa cum am demonstrat deja”.

„Noi rămânem consecvenți ideii că PD trebuie să-și adapteze agenda de lucru la nevoile populației, iar strategia noastră de partid pentru Moldova reiese anume din acest deziderat. Astfel, la întrebarea cetățenilor „...Ce ați făcut pentru oameni și pentru Moldova?...”, noi, spre deosebire de alții, care stau cu promisiuni sterile pe facebook-uri, avem rezultate concrete. Îmi voi permite să reproduc o frază, pe care deja o zice lumea despre noi: Indiferent dacă îmi place ori nu această guvernare, dar ea chiar face treabă...”, a declarat la final liderul democraților.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md