/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Din nou, despre bani în public. La o grădiniță din Capitală s-ar fi colectat ilegal 1600 de lei de la părinți

missing
24 septembrie 2018, ora 19:26

Informația că la grădinița 164 se colectează sume de bani impunătoare a apărut pe platforma online e-grădinița. O mamă s-a plâns primarului general interimar, Ruslan Codreanu, că acolo se strâng câte 1000 de lei cu ocazia zilei profesionale a pedagogului și 600 de lei pentru produse igienice. Primarul a cerut ca instituția dată să fie verificată.

Nedumerirea mea este că noi la ziua de astăzi avem economii la capitolul produse igienice. Deci noi avem bani, dar oricum în grădinițe continuă să se ceară bani pentru produse igienice de la părinți. De fiecare dată când intervin sau eu sau doamna Guțu sau colegii noștri, asta se oprește pe o lună-două colectarea de bani, după asta se reia același lucru”, Ruslan Codreanu, Primar General Interimar

Șefa Direcției Generale de Educație, Rodica Guțu, a cerut părinților să prezinte dovezi pe marginea cazului, pentru a sancționa corespunzător angajații grădiniței.

Voi merge personal și voi dicuta cu admnistrația instituției și cu cadrele didactice să vedem care este motivul și care se adeveresc aceste sume. Nu știu, nici nu înțeleg dacă ar putea fi justificate. Pentru că sub nici un aspect nu poate fi justificată solectarea sumei de 1600 de lei”, Rodica Guțu. șefa DGETS

După ce au auzit acuzațiile, administrația grădiniței 164 a convocat o ședință-fulger cu toate cadrele didactice ale instituției. Directoarea afirmă că toți educatorii au negat ca astfel de taxe s-ar fi perceput de la parinti.

Nu a fost așa ceva la noi niciodată de când activez în această instituție, dar activez în funcție de director un an și două luni. Nu am avut așa ceva ca să strângă, să colecteze bani pentru ziua pedagogului. În instituție bani nu se colectează. Poate s-a încurcat cu altă instituție. Nu poate să fie la 164 colectare de bani și așa sumă de bani”, Anna Lisu, director Creșa-Grădinița 164

Și părinții spun că aud pentru prima dată despre colectarea ilegală a banilor în grădiniță.

Încă nu am dat bani. Pentru nimic. Pentru ce au cerut, încă nimic nu am dat.
Mai degrabă cineva vrea să-i ia locul. Astea sunt niște bârfe și niște aberații. Niciodată în grădinița dată nu s-au strâns așa sume de bani. Îi cunosc pe toți educatorii.

În urma cazului dat, primarul interimar Ruslan Codreanu a spus că va da ordin să fie recalculate sumele necesare pentru acoperirea necesităților copiilor de la grădinițe. În acest fel primăria speră să demonstreze părinților că nu e nevoie să achite suplimentar și să stopeze colectarea ilegală a banilor în instituțiile de educație.

Reporter: Diana Popa

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram