11:56:56 19.04.2024
Stiri

O universitate din Chișinău i-a acordat titlul de Doctor Honoris Cauza renumitului actor și regizor din România, Ion Caramitru

Știri 24.09.2018 17:39 Vizualizări1126 Autor: Ziarul National
O universitate din Chișinău i-a acordat titlul de Doctor Honoris Cauza renumitului actor și regizor din România, Ion Caramitru


Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa actorului și regizorului Ion Caramitru, director general al Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București, președinte al Uniunii Teatrale din România.

Ceremonia de decernare a acestui titlu renumitului actor și regizor de peste Prut a avut loc săptămâna trecută, în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale, ce se desfășoară în perioada 19-30 septembrie curent la Chișinău.

Titlul de Doctor Honoris Causa i-a fost conferit lui Ion Caramitru „în semn de respect și apreciere pentru întreaga activitate, pentru contribuția adusă atât la dezvoltarea vieții cultural-artistice românești, cât și la consolidarea relațiilor de colaborare ale studenților și profesorilor instituției noastre cu personalitățile notorii ale teatrului românesc”.

„Este emoţionant şi pentru faptul că această ceremonie are loc în sala unde s-a semnat decizia Sfatului Ţării de Unire cu Ţara Mamă. Nu cred că poate exista un moment mai propice de a mai spune o dată ceea ce este evident, de a mai rosti o dată în cea mai frumoasă limbă română că suntem fraţi, de a mai expune o dată public dorinţa noastră de a fi încă odată ce am fost şi mereu la fel şi că accidentele istorice nu fac decât să întărească aceste sentimente, nu să le distrugă”, a declarat Ion Caramitru.

În cadrul ediției din acest an a Reuniunii Teatrelor Naționale, Naționalul bucureștean a prezentat pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău spectacolul „Scrisoarea”, după „O scrisoare pierdută” de I.L.Caragiale, în regia lui Horațiu Mălăele.

CITIȚI și PROGRAM // Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, la a PATRA ediție: 12 teatre din România și R. Moldova vor prezenta spectacole la Chișinău între 19 și 30 septembrie


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md