11:41:05 25.04.2024
Stiri

Persoanele care vor fi DEMISE după cazul de pe str. Lech Kaczynski: „A fost o inacțiune asumată”

Social 24.09.2018 16:55 Vizualizări2999 Autor: Ziarul National
Persoanele care vor fi DEMISE după cazul de pe str. Lech Kaczynski: „A fost o inacțiune asumată”


Secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gîlca, a anunțat astăzi că cel puțin trei angajați din sistemul medical vor fi demiși la solicitarea premierului Pavel Filip, după cazul de pe str. Lech Kaczynski, când un bărbat de 65 de ani a decedat în stradă, iar ambulanța a sosit la fața locului după mai bine de 40 de minute.

Este vorba de vicedirectorul Centrului de Asistență Medicală Urgentă, responsabil de municipiul Chișinău, dispecerul de la Serviciul 112 care a preluat apelul și nu a trimis o ambulanță în timp util la fața locului, dar și medicul din ambulanță care nu a întreprins măsuri de resuscitare a bărbatului, deși a scris în documente că era vorba de moarte clinică și nu de una biologică.

Totodată, vor fi sancționați administrativ mai mulți angajați de la Urgență care au avut tangență cu acest caz.

Boris Gîlca a declarat astăzi, după ședința Guvernului, că o ambulanță ar trebui să ajungă la o solicitare, în raza municipiului Chișinău, în decurs de zece minute.

CITIȚI și DETALII despre cazul persoanei decedate în stradă până la sosirea ambulanței. Pavel Filip: „Sunt revoltătoare explicațiile celor de la Urgență, bâlbâială. Șoferul a spus că s-a stricat motorul care, prin miracol, s-a reparat singur”

În acest caz, au existat șapte apeluri la serviciul 112 și, în loc să fie anunțat Cod roșu întrucât bărbatul se afla la pământ și nu mai reacționa, ambulanța a fost trimisă după mai bine de jumătate de oră la pacient. Asta chiar dacă, în acel moment, erau disponibile patru ambulanțe care staționau.

„A fost o inacțiune asumată”, a acuzat Gîlca.

Secretarul de stat a apreciat drept „corectă” revolta oamenilor care au încercat să ajute bărbatul căzut la pământ, cu pastile în buzunar, arătându-se sigur că astfel de cazuri de întârzieri ale ambulanțelor mai există, dar nu sunt făcute publice.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md