11:05:41 23.04.2024
Stiri

PERICOLUL singurătății. Ce afecțiuni grave pot să apară?

Știri 24.09.2018 17:02 Vizualizări2398 Autor: Ziarul National
PERICOLUL singurătății. Ce afecțiuni grave pot să apară? Sursa: avantaje.ro


Singurătatea a devenit o problemă a lumii moderne, iar acest lucru este amintit de fiecare dată de către specialiști. Pe lângă o degradare a vieții sociale, singurătatea poate cauza nenumărate problemele de sănătate, existând posibilitatea apariției unor afecțiuni grave.

Sunt conectați tot timpul la internet, petrec ore în șir pe rețelele de socializare, au un număr mare de prieteni pe Facebook sau Instagram, dar cu toate acestea, mulți oameni duc o luptă continuă împotriva singurătății. Dezvoltarea tehnologiei i-a determinat pe foarte mulți indivizi să piardă contactul direct cu anumite persoane, ceea ce înseamnă că discuțiile față în față au fost înlocuite de cele la telefon sau care sunt purtate din fața unui calculator.

Singurătatea poate avea un impact negativ la nivel emoțional, dar poate da naștere și unor boli grave, unele dintre ele putând să provoace decesul prematur. Bolile cardiovasculare sau accidentul vascular cerebral sunt două afecțiuni care pot să apară ca urmare a singurătății. Oamenii de știință spun că activitatea socială stimulează diferite zone ale creierului, iar atunci când oamenii se izolează, riscul ca aceste părți ale creierului să se atrofieze este foarte ridicat.

Pentru ca organismul să reducă stresul și să producă o cantitate mai mare de oxitocină, numit și hormonul iubirii, este nevoie de interacțiunea cu cei din jur. Timpul petrecut în compania celor dragi poate menține un echilibru la nivelul organismului. Din acest motiv, Charles Bullock, psihiatru la Universitatea Harvard, sugerează că efectele negative ale singurătății ar putea fi reduse petrecând timp în compania altor persoane.

„Oamenii reduc anxietatea. Funcționează ca niște antidepresive și pot duce la o scădere a tensiunii arteriale. Oamenii sunt creaturi sociale. Reușim să formăm între noi alianțe complexe, atașamente, sentimente de iubire sau de ură. Dacă aceste conexiuni dispar, riscurile pentru sănătate sunt foarte mari”, a spus Charles Bullock, potrivit dailymail.co.uk.

Sursa: avantaje.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md