‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriInvestițiile în sectorul vitivinicol și horticol vor fi stimulate financiar

Investițiile în sectorul vitivinicol și horticol vor fi stimulate financiar

‹ adv ›
‹ adv ›

Micii producători, companiile start-up, dar și întreprinderile mici și mijlocii din sectorul agricol vor avea acces la resursele financiare oferite de Banca Europeană de Investiții (BEI). Cabinetul de miniștri a aprobat inițierea negocierilor și semnarea amendamentului nr. 2 la Contractul de Finanțare dintre Republica Moldova și Banca de Investiții pentru realizarea Proiectului „Livada Moldovei”, semnat în 2014.

Noul amendament al contractului prevede extinderea listei activităților investiționale eligibile spre finanțare, printre care se regește procesarea legumelor, dezvoltarea pepinierelor, procesarea strugurilor și dezvoltarea agroturismului. De asemenea, vor avea acces la resursele creditului BEI și micii producători de legume, fructe, nuci și arbuști decorativi din sectorul agricol. Proiectul va permite modernizarea tehnologică și creșterea competitivității fructelor autohtone pe piața internă și cea externă.

Proiectul „Livada Moldovei” prevede acordarea de către BEI a unui împrumut în valoare de 120 milioane de euro, prin intermediul căruia producătorii pot beneficia de sprijin financiar. Banii pot fi accesați prin operațiuni de creditare sau prin intermediul companiilor de leasing. Costul total al fiecărui sub-proiect nu poate depăși 5 milioane de euro.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii