‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn UE a fost înregistrată o invazie de viespi tropicale ucigaşe

În UE a fost înregistrată o invazie de viespi tropicale ucigaşe

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Din cauza înţepăturilor de la Vespa Velutina Nigrithorax un bărbat de 57 de ani a murit pe loc, iar o femeie a ajuns în stare gravă la spital. Astfel de atacuri apar în mod regulat în UE și uneori se sfârșesc cu decesul oamenilor.

În luna august curent, un agricultor a fost ucis în nordul Franței de albinile ce se aflau în mașina acestuia. Omul și-a pierdut conștiința, s-a lovit de un stâlp și a murit de șoc anafilactic. O altă victimă a Vespa Velutina a fost o femeie ucisă în grădina ei. Autoritățile departamentului Norman din Manche afirmă că în doar trei luni, 180 de oameni au fost înţepaţi de aceste viespi.

Viespile din specia Vespa Velutina sunt des întâlnite în Asia de Sud-Est. Se presupune că, acestea au ajuns în Europa cu aproximativ 15 ani în urmă, împreună cu o încărcătură de ceramică din China. În scurt timp, au capturat regiunile Sud-Vestice ale Franței și, în ultimii ani, au ajuns în Nordul și Estul țării. Sunt mai agresive decât viespile obișnuite, înţeapă de mai multe ori victima și o pot urmări până când aceasta nu se retrage la 10-15 metri distanţă de ele.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›