Riscă să atingă majoratul la închisoare! Minor, reținut de poliție pentru furtul unui microbuz în capitală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un minor de 15 ani, originar din capitală a ajuns pe mâinile oamenilor legii pentru furtul unui microbuz de model „Volkswagen” în valoare de 23.600 lei. În cadrul audierilor preliminare, individul și-a recunoscut vinovăția, fiind cercetat penal în stare de libertate pentru răpirea unității de transport, infracțiune pentru care legislația penală în vigoare prevede închisoare de la 1 la 3 ani.

Potrivit polițiștilor sectorului Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, incidentul a avut loc în noaptea de 16 septembrie curent, unitatea de transport fiind parcată pe strada Cuza Vodă din capitală. La faţa locului s-a deplasat grupa operativă pentru documentarea cazului.

Astfel, în rezultatul măsurilor întreprinse automobilul a fost depistat pe strada Grenoble, ulterior fiind identificat şi reţinut şi făptaşul.

Pentru a evita cazuri asemănătoare Poliţia Capitalei recomandă următoarele:

  • – Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa.
  • – Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute.
  • – Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact.
  • – Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie.
  • – Utilizaţi sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare.

Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...