‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 24 martie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMeteorologii anunţă Cod galben de temperaturi scăzute și vânt

Meteorologii anunţă Cod galben de temperaturi scăzute și vânt

‹ adv ›
‹ adv ›

Vremea se va răci brusc în această săptămână, iar temperaturile vor coborî până la -2°C. Vestea bună este că episodul rece va dura doar 3 zile. Schimbările sunt provocate de o masă de aer polar din zona Arctică înregistrat în Europa.

Într-un interviu acordat pentru Agrobiznes, Ghenadie Roșca, șeful Centrului de prognoze meteo al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, a accentuat despre impactul valului de frig arctic ce se aşteaptă în această săptămână.

„Serviciul Hidrometeorologic de Stat va emite pentru perioada 25-26 septembrie curent cod galben pentru îngheţuri. Respectiv, prognozăm ca valorile termice în timpul dimineţii să oscileze între -1- -2°C. Aceste îngheţuri se vor manifesta mai mult în locurile joase, depresiuni. Nu este exclus ca la nordul ţării să persiste aceste îngheţuri, doar că vor fi la suprafaţa solului. Pe data de 27 septembrie se prognozează pericol de îngheţ în aer. Temperaturile scăzute ar putea afecta culturile agricole, mai ales, ţinând cont de faptul că minimile înregistrate în această perioadă sunt destul de scăzute. După 27 septemprie se aşteaptă o îmbunătăţire a vremii, iar temperaturile din timpul zilei vor ajunge la +10°C”, a explicat Ghenadie Roşca.

Amintim că, răcirea vremii a început de la data de 21 septembrie curent, iar temperaturile vor scădea mai întâi în partea de nord a țării, apoi pe tot teritoriul republicii. Potrivit meteorologilor, începând cu mijlocul zilei de 24 septembrie și până la data de 25 septembrie se prevăd intensificări ale vântului din direcție vestică cu rafale de până la 15-20 m/s.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii