19:14:52 28.03.2024
Stiri

Rusia ia măsuri pentru a-și REDUCE DEPENDENȚA față de DOLAR

Știri 21.09.2018 16:39 Vizualizări1384 Autor: Ziarul National
Rusia ia măsuri pentru a-și REDUCE DEPENDENȚA față de DOLAR


Rusia lucrează la măsuri de reducere a dependenţei sale faţă de SUA şi de dolar, pe fondul noilor sancţiuni ale Washingtonului impuse Moscovei, a anunţat, vineri, ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, pentru agenţiile ruse de presă, transmite Reuters și Agerpres.

„Am tras concluziile necesare şi facem tot ce este necesar pentru a nu mai depinde de acele ţări care acţionează în acest mod faţă de partenerii lor internaţionali", a declarat oficialul rus pentru Interfax.

În timpul vizitei desfăşurate la Sarajevo, Lavrov a afirmat că noile sancţiuni ale SUA vor submina încrederea în dolarul american pe plan global.

Rusia a calificat vineri ca fiind o măsură greşită impunerea unui nou val de sancţiuni de către SUA, afirmând că obiceiul Washingtonului de a folosi sancţiuni împotriva Moscovei riscă să submineze stabilitatea globală şi face parte dintr-un joc periculos.

Administraţia Trump a impus, joi, sancţiuni armatei chineze pentru că a cumpărat avioane de luptă şi sisteme de rachete din Rusia, încălcând sancţiunile americane impuse Moscovei pentru presupusul amestec în alegerile din SUA, din 2016.

De asemenea, administraţia americană a inclus pe lista neagră 33 de persoane şi entităţi asociate cu armata şi cu serviciile de informaţii din Rusia.

Şi ministrul rus de Finanţe, Anton Siluanov, anunţa luna trecută că Moscova va continua să-şi reducă deţinerile de titluri de valoare americane, iar în tranzacţiile sale Rusia va extinde folosirea rublei şi a altor monede, inclusiv euro, în detrimentul dolarului.

Mai mult, ministrul rus de Finanţe a susţinut că dolarul nu mai este un instrument demn de încredere pentru plăţile în comerţul internaţional.

Oficialul rus şi-a exprimat dubiile că recunoaşterea internaţională a monedei SUA este demnă de încredere şi a declarat că „nu exclude" posibilitatea trecerii la alte valute în comerţul cu ţiţei.

„Ne-am redus semnificativ investiţiile în active americane. De fapt, dolarul, care este considerat o monedă internaţională, devine un instrument riscant pentru plăţi", a avertizat Siluanov.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md