Șoferi de taxi și maxi-taxi, amendați pentru exploatarea unităților de transport în stare tehnică necorespunzătoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai mulți șoferi de maxi-taxi din capitală s-au ales cu amenzi între 450 și 750 de lei și 3 puncte de penalizare, iar o unitate de transport a rămas fără plăcuțele de înmatriculare și neadmiterea la rută până la înlăturarea neajunsurilor depistate de polițiști, în urma unor controale ale angajaților Secției supraveghere transport și circulație rutieră din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău la stațiile terminus a microbuzelor de rută și taximetriștilor. Verificările au avut loc în vederea evaluării stării tehnice a unităților de transport, cu scopul de a responsabiliza șoferii și administratorii de rute să respecte regulile de exploatare a unităților de transport.

În urma verificărilor microbuzelor poliţiștii au depistat încălcări a legislaţiei admise de către şoferi, cum ar fi defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizaţia de rigoare, precum și lipsa raportului de inspecție tehnică a unităților de transport, astfel fiind întocmite 21 procese-verbale cu aplicarea amenzilor de la 450 lei la 750 lei și 3 puncte de penalizare. Totodată, administratorilor le-au fost înmânate prescripții pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice.

Polițiștii au verificat și 22 de unități de transport ce prestează servicii de taxi. În urma verificărilor forțele de ordine au depistat un șir de încălcări cum ar fi nesemnalizarea vehiculului cu semnele distinctive conform Regulamentului circulaţiei rutiere, exploatarea vehiculelor cu defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare reutilate fără autorizaţia de rigoare. În urma verificărilor au fost întocmite 14 procese-verbale cu privire la contravenție, pentru nerespectarea regulilor tehnice de exploatare a unităţilor de transport cu aplicarea amenzilor de la 150 la 300 lei și 2 puncte de penalizare, administratorul firmei sa ales cu amendă în mărime de 3.000 lei, pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice sau ecologice, precum şi a celor care nu sunt înmatriculate ori care nu au fost supuse controlului tehnic de stat, de către persoanele responsabile.

Poliţia Capitalei continuă activităţile la acest compartiment, cu scopul de a asigura securitatea călătorilor în timpul traficului rutier, iar agenţii economici sunt atenţionaţi să respecte prevederile legale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...