Nume
Parola
Vizualizări: 2236
Otaci: Au fost finalizate lucrările în cadrul proiectului „Centrul Creativ-Inovativ PRO Cariera”
Otaci, Ocnița, 21 Septembrie 2018 — Joi, 20 septembrie a.c., a avut loc evenimentul de recepție la terminarea lucrărilor privind construcția Centrului Creativ-Inovativ PRO Cariera din orașul Otaci, prin intermediul căruia autoritățile locale își propun să ofere, pe termen lung, o soluție curentă pentru problemele de integrare a tinerilor.

Autoritățile publice locale, reprezentanții ADR Nord și responsabilii de construcția edificiului au analizat calitatea lucrărilor executate.

Pentru lucrările efectuate în cadrul proiectului „Centrul Creativ-Inovativ PRO Cariera”, lansat în anul 2014, Fondul Național pentru Dezvoltare Regională a alocat 26,946 milioane de lei. Lucrările de construcție au fost executate de S.R.L. „Agentinter”. Operatorul economic a efectuat lucrări de construcție a Centrului și de amenajare a terenului sportiv. Menționăm că, în anul 2009, lucrările de construcție a Centrului au fost stopate din lipsă de surse financiare. În perioada următoare, autoritățile publice locale urmează să identifice noi surse de finanțare pentru finisarea Centrului.

Oraşul Otaci şi localităţile limitrofe acestuia se află la frontiera cu Ucraina. Acest fapt poate contribui în mod direct la dezvoltarea economică a zonei, însă această oportunitate geografică nu a fost până în prezent valorificată pe deplin. Grație noului Centru, beneficiarii proiectului, în special tinerii, vor avea noi oportunităţi de dezvoltare.

www.adrnord.md