(video) Ultimul teaser? Noul Mercedes-AMG One îşi etalează formele şi aerodinamica pe circuit

(update 04.02.2021) Mercedes-AMG a arătat un exemplar aproape de producţie al noului hipercar One, aflat în mișcare pe un circuit. Videoclipul redă în mod clar cum funcţionează elementele aerodinamice active situate pe aripile frontale.

În plus față de aceste prize de aer neobișnuite, Mercedes-AMG One va fi echipat și cu o “aripă” longitudinală caracteristică care se extinde de la admisia de aer de pe acoperișul capsulei pasagerilor până la aripa masivă posterioară, din nou cu elemente active. 

Soluții similare sunt utilizate în cursele de anduranță și sunt concepute pentru a spori stabilitatea direcțională a mașinilor sport. Difuzorul impunător și configurația neobișnuită a sistemului de evacuare a gazelor de eşapament sunt, de asemenea, vizibile.

Anterior s-a promis că livrările vor demara din acest an, astfel încât putem constata că premiera modelului de serie este foarte aproape.

https://youtu.be/nJGWz5TN6eY

(update 11.12.2020) Doar pentru dezvoltarea lui Mercedes-AMG One s-a construit un simulator de ultimă oră cu un ecran de nouă metri

Mercedes-AMG a arătat cum efectuează testele virtuale ale noului hipercar One, prototipul căruia a fost arătat lumii în anul 2017. Comportamentul maşinii cu motor folosit în Formula 1, în diferite condiții de drum, este reprodus printr-un simulator special conceput anume pentru acest proiect. Pentru acesta s-a realizat şi o structură monococă cu un cockpit identic automobilului super sport.

https://youtu.be/1euu9pzDRy8

Capsula pasagerului este montată pe un așa-numit hexapod – șase suporturi sau braţe care sunt controlate hidraulic şi electronic, care pot muta cabina în șase direcții în mod individual. Hexapodul stă la rândul său pe o platformă din oțel, care este, de asemenea, capabilă să se deplaseze. Platforma, la rândul său, este instalată pe o placă de 30 de tone aliniată cu mare precizie în spațiu. Drept bază a simulatorului este o fundație care cântăreşte alte 65 de tone!

Ansamblul este capabil să simuleze mișcările hipercarului în timpul direcției, forţelor laterale şi longitudinale de până la 3G și chiar vibrațiile din timpul mersului pe o suprafaţă carosabilă. Toate comenzile, inclusiv sistemul de navigație, sunt stocate în interiorul monococului din carbon.

Interesant este că deşi simulează toate aspectele, instalaţia are mecanisme de frânare în toată regula. În plus, experiența de control a conducătorului auto poate fi simulată de un scaun activ cu inserții gonflabile și o centură de siguranță controlată.

În fața capsulei este instalat un ecran curbat de nouă metri lungime, cu o vedere la 260 de grade. Imaginea de înaltă definiție este difuzată de cinci proiectoare în același timp.

Între timp, Mercedes-AMG a lansat o campanie de marketing în privinţa viitorului model, alături de Lewis Hamilton, numită “After Work”. Hamilton va testa starea actuală a proiectului și va contribui cu know-how-ul său în motorsport la faza finală de dezvoltare a hipercarului. Pentru că în 2021, Mercedes-AMG va trece prin energie electrică. De asemenea, vor fi introduse alte două modele electrificate și noua etichetă de tehnologie AMG E PERFORMANCE.

https://www.youtube.com/watch?v=5zsGgDNBqpk

(update 20.08.2020) Noul Mercedes-AMG One se pregătește să atace circuitul Nurburgring

Noul Mercedes-AMG One a ajuns într-o fază de teste mai aproape de cea finală, asta deşi producţia trebuia să-i înceapă încă în 2019! Instalarea unui motor de curse V6 turbo de 1.6 litri, preluat de pe un monopost de Formula 1, pe o mașină stradală, a durat mai mult decât se preconiza. Unitatea de propulsie trebuie să îndeplinească standardele de emisii și zgomot care vor intra în vigoare din 2021 pentru a fi evitate nişte amenzi usturătoare.

Cu toate acestea, acum inginerii au reușit să rezolve problema. Divizia Mercedes-AMG a publicat un nou filmuleţ din cadrul următoarei etape a testării hipercarului.

https://www.youtube.com/watch?v=CtXkjjQZ_Tk

Acum, mașina hibridă, care va dezvolta o putere maximă ce va depăși 1.000 CP, este testată pe un poligon din Immendingen din proprietatea Mercedes-Benz, după care dezvoltatorii intenționează să o aducă pe Nurburgring. Există mari speranţe că Mercedes-AMG One va actualiza timpul de tur record stabilit de Porsche 911 GT2 RS MR în octombrie 2018.

Managerii proiectului au permis acum folosirea puterii totale după luni de teste pe standuri dinamometrice. În plus, acum se testează toate elementele aerodinamice ale caroseriei în condiţii reale, dar şi capacitatea de a rula doar pe electricitate.


(update 10.12.2019) Lewis Hamilton a verificat personal care este situaţia cu noul Mercedes-AMG One

Una dintre ocupaţiile proaspătului campion mondial de Formula 1 după încheierea sezonului competiţional, Lewis Hamilton, a fost inspectarea noului hipercar Mercedes-AMG One care se mai află la etapa actuală încă în teste.

Deşi i s-a arătat un prototip camuflat cu un sistem simplificat de răcire și evacuare a gazelor de eşapament, britanicul a fost mulțumit de ceea ce a văzut, spunând că Project One “accelerează ca un glonț”, iar “sunetul produs de motor este aproape același ca al unui monopost de Formula 1”.

La sfârşitul lunii noiembrie, directorul departamentului vânzări a Mercedes-AMG, Michael Kneller, a declarat pentru presa americană că s-a reuşit rezolvarea tuturor problemelor anterior făcute cunoscut de jurnaliştii din Germania. Totuşi, livrările maşinii vor demara în 2021.

https://www.youtube.com/watch?v=LskndgBfvzM

(update 14.08.2019) Presa germană: Vânzările noului Mercedes-AMG One au fost amânate până în 2021

Germanii şi-au supraapreciat capacităţile? Vânzările noului Mercedes-AMG One au fost amânate până în 2021 deoarece instalarea unui motor de monopost folosit în Formula 1, într-o mașină stradală, nu este un lucru chiar atât de uşor.

Hipercarul era programat să aibă unitatea de propulsie de pe Mercedes F1 W07 Hybrid, însă odată cu această prelugire a termenului de dezvoltare s-ar putea folosi una mai proaspătă. Totuşi, la bază va sta un benzinar turbo de doar 1.6 litri care va lucra în combinaţie cu o cutie de viteze robotizată cu opt trepte, cinci motoare electrice şi nişte baterii litiu-ion. Toate împreună vor trebui să pună la dispoziţie peste 1.000 de CP.

Pentru a precomanda un astfel de automobil este nevoie de a achita în avans 500.000 de euro (deşi anterior am aflat că toate exemplarele preconizate au fost vândute), dar, după cum anunţă Auto Motor und Sport, cei care îşi vor dori unul vor mai trebui să aştepte doi ani.

Sursele redacţiei germane susţin că problema principală care nu permite startul livrărilor în 2019 este în motor. Adaptarea unui astfel de agregat s-a dovedit a fi mai greu decât se aştepta. Cu alte cuvinte, compania şi-a subestimat sarcina propusă. De asemenea, împotriva inginerilor a jucat şi introducerea noii proceduri de măsurare a consumului de carburant și a emisiilor – WLTP.


(update 22.10.2018) (video) Fostul campion mondial de F1, Nico Rosberg, va fi proprietar de Mercedes-AMG ONE


(update 28.09.2018) (video) Oficial: Mercedes-AMG a ales numele AMG ONE pentru hipercarul său exclusiv


(update 27.09.2018) Automobilul super sport Mercedes-AMG Project One va fi gata în curând şi acesta va purta o denumire diferită când va fi model de serie. Potrivit informaţiilor thesupercarblog.com, maşina cu tehnologii de propulsie din Formula 1 se va numi AMG One!

În timp ce Project One este testat în prezent într-o locaţie secretă din Marea Britanie, clienții care l-au comandat s-au adunat la Munchen pentru a-și configura mașinile și pentru a semna un contract oficial de cumpărare. Aceste informaţii, împreună cu numele hipercarului hibrid, au apărut în reţeaua online acum câteva ore. Se pare că Mercedes-AMG, spre deosebire de Aston Martin, nu a fost prea creativ în timp ce se gândea cum să-şi “boteze” maşina.

Toate cele 275 de exemplare AMG One au fost vândute, doar 55 fiind alocate pentru piaţa Statelor Unite. Pretul mașinii este de 2.7 milioane de dolari, dar pentru majoritatea clienților va ajunge cu siguranță la peste 3 milioane de dolari, având în vedere opțiunile de personalizare disponibile.

Mercedes a declarat recent că a lucrat la hipercar în spatele ușilor închise pentru ultimele câteva luni. Și din moment ce testele pe drumuri au început, se pare că producția în serie a lui AMG One este foarte aproape de a fi realizată.


(20.09.2018) Dezvoltarea show-car-ului Mercedes-AMG Project One, pe care l-am văzut cu ochii noştri la Salonul Auto de la Frankfurt în 2017, a fost realizată în spatele unor uşi închise, timp de câteva luni.

Într-un proces extrem de complex de dezvoltare digitală, numit Project ONE Virtual Engineering, echipa transnațională de specialişti a lucrat pentru atingerea scopului său comun: scoaterea pe piață a tehnologiei hibride folosite în Formula 1.

Sute de ore de testare au fost deja investite pentru a stăpâni provocarea imensă, cea de a face gata unitatea de propulsie de înaltă performanță pentru producția de serie.

Întregul sistem de propulsie, incluzând toate componentele hibride, a suferit cele mai dificile teste pe circuite şi pe standurile dinamometrice ale specialiștilor în motoare de la Mercedes AMG High Performance Powertrains din Brixworth.

Vezi şi: S-a aflat unde va fi asamblat modelul Mercedes-AMG Project One, însă nu înainte de 2019

Vezi şi: (foto) Iată ce construcţie complexă va ascunde sub caroserie hipercarul Mercedes cu 1000 de CP

Finalizarea cu succes a testelor dyno a fost urmată de instalarea sistemului de propulsie extrem de complex în primele prototipuri, care de atunci au fost conduse neobservate pe un poligon secret din Marea Britanie. Dar în prezent se dovedește a fi mai dificilă păstrarea caracterului confidențial al testelor.

Prototipurile camuflate încă sunt conduse în zone de teste închise şi pe circuite, deocamdată, în mare parte din cauza sunetului caracteristic unui monopost Formula 1, care nu are cum să nu atragă ochi şi urechi.

În acest sens, producătorul german a decis să facă publice primele imagini din cadrul testelor pentru a-i linişti inclusiv pe fotografii spioni.

Vezi şi: (video) Mercedes-AMG Project One, surprins pentru prima dată în mişcare pe un drum public

Amintim că varianta de serie a lui Mercedes-AMG Project One este programată să apară în 2019. Va fi o maşină hibridă ce va produce peste 1.000 de CP, va putea rula pe electricitate maxim 25 de kilometri şi va exista în doar 275 de exemplare.

Cmentariile sunt închise