Apple vine în România

38141623 - los angeles - 21 march 2015: apple store on 3rd street promenade in santa monica ca united states. the retail chain owned and operated by apple inc is dealing with computers and electronics worldwide.

Apple a intrat oficial în România. Gigantul american, cel mai valoros jucător din industria globală de tehnologie, şi-a înfiinţat propria companie în Bucureşti astfel încât să poate fi prezent fizic pe piaţa locală a smartphone-urilor în războiul cu rivalii Samsung şi Huawei, potrivit informaţiilor obţinute de ZF.ro.

Compania, recent înfiinţată, pe numele său Apple Sales România, este controlată direct de Apple prin intermediul subsidiarei din Irlanda, centrul afacerilor sale europene.

Mutarea făcută de Apple, companie cu o capitalizare de peste o mie de miliarde de dolari, vine într-un moment în care piaţa de smartphone-uri din România a urcat în primul semestru cu peste 40% , pe fondul cererii tot mai puternice a clienţilor pentru telefoane mai scumpe.

Samsung controlează aproape un sfert din piaţa locală, al doilea jucător este gigantul american Apple, care ia aproximativ 25% din veniturile de pe piaţă, asta deşi nu avea un sediu fizic până acum la noi în ţară. Apple era prezent în România prin parteneri și distribuitori, cel mai cunoscut fiind eMAG, primii care primiseră dreptul de a realiza un Apple Shop.

Printr-o prezență extinsă la nivel local Apple și-ar putea crește cota de piață și pe segmentul smartphone, dar mai ales pe tablete, laptopuri și alte dispozitive inteligente, mai scrie ZF.ro.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.