Administratorul unei firme va fi judecat după ce a livrat cantinei unui liceu din capitală utilaj uzat și fără certificate de conformitate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Administratorul unei companii desemnată ca fiind câștigătoare a unei licitații publice privind achiziționarea utilajului tehnologic pentru dotarea cantinei unui liceu din capitală, organizat de Direcția Educație, Tineret și Sport din mun. Chișinău, va fi atras la răspundere penală pentru abuz de serviciu. Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a transmis cauza penală spre examinare în judecată.

Conform materialelor cauzei, Direcţia Educaţie Tineret şi Sport din mun. Chişinău, a efectuat o licitaţie publică privind achiziţionarea utilajului tehnologic pentru dotarea cantinei unui liceu din capitală. În baza deciziei grupului de lucru, câștigători au fost desemnați 2 agenți economici, DETS încheind cu aceștia contracte de achiziţie a utilajului tehnologic, prin care în schimbul sumei de aproximativ 500 mii de lei, antreprenorii se obligau să livreze utilajul pentru cantina liceului.

În acest sens, administratorul unuia din agenții economici contractați, în scopul obținerii unor beneficii materiale pentru sine, a organizat procurarea utilajului contractat, livrând o parte din bunuri fără certificate de conformitate, și prezentând semne de uzură, acestea dovedindu-se a fi anterior exploatate, apoi reutilate sau reparate în condiții artizanale.

Prin acțiunile sale abuzive de livrare a bunurilor uzate, suma totală acestora fiind de 57 mii de lei, antreprenorul a prejudiciat considerabil Direcția Educație Tineret și Sport. În vederea reparării prejudiciului cauzat, DETS a înaintat o acţiune civilă în instanța de judecată.

De menționat că, învinuitul și-a recunoscut pe deplin vinovăția, iar dacă instanța va decide astfel, acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 650 la 1.150 unități convenționale sau cu închisoare de până la 3 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...