Un român, reținut la Sculeni după ce a trecut în fugă podul peste Prut, iar un rus a fost cercetat pentru dorința de a vedea râul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un cetățean al României și altul al Federației Ruse au fost reținuți ieri, la o diferență de câteva ore distanță, de către polițiștii de frontieră din Sculeni. Ambii bărbați aveau vârsta de 38 de ani. Românul intenționa să intre în țară, ocolind punctul de trecere a frontierei de partea română, iar rusul a spus că, pur și simplu, a vrut să vadă Prutul.

În jurul orei 15:00, patrula de menținere a regimului în punctul de trecere Sculeni a observat o persoană care venea în fugă, pe pod, dinspre România. La intrarea în punctul de trecere, lângă barieră, bărbatul a fost oprit și supus verificării. Acesta nu deținea niciun document de identitate și prezenta un comportament neadecvat. Din spusele lui s-a aflat că este cetățean al României de 38 de ani, fapt confirmat ulterior de colegii români.

Totodată, ca urmare a schimbului de informații și date pe caz între responsabilii de frontieră moldo-române, s-a stabilit că cetățeanul a trecut ilegal frontiera de stat, prin ocolirea punctului de trecere Sculeni (România). Tânărul a fost deferit Poliției de Frontieră Române, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Câteva ore mai târziu, cetățeanul Federației Ruse a fost reținut pe malul râului Prut, în timp ce cerceta împrejurimile. Asta după ce la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sculeni a parvenit o sesizare din partea populației locale privind prezența în localitate a unui cetățean străin care se interesează de traseul spre frontieră. Operativ, mai multe patrule au fost concentrate pe perimetrul de frontieră din responsabilitate.

În rezultat, pe malul Prutului a fost identificat cetățeanul Federației Ruse de 38 de ani. Deși persoanei i-a reușit să demonstreze că nu avea intenția de a trece ilegal hotarul moldo-român, prin prezentarea înregistrării sale la una din rutele aeriene, bărbatul a fost cercetat contravențional pentru încălcarea regimului zonei de frontieră.

Acesta a precizat că era în apropiere și, din simplă curiozitate, s-a deplasat spre râul Prut, neștiind că aflarea în zonă se permite doar cu avizul Poliției de Frontieră.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...