17:14:32 28.03.2024
Stiri

O „clarvăzătoare” din Chișinău riscă până la 15 ani de închisoare, după ce a estorcat de la o femeie aproape 400 de mii de lei pentru a-i „înlătura aura negativă”

Anticorupție 19.09.2018 15:00 Vizualizări1475 Autor: Ziarul National
O „clarvăzătoare” din Chișinău riscă până la 15 ani de închisoare, după ce a estorcat de la o femeie aproape 400 de mii de lei pentru a-i „înlătura aura negativă”
Poză simbol


I-a promis că-i „înlătură aura negativă”, cerând în schimb sute de mii de lei.

O presupusă clarvăzătoare din Chișinău, în vârstă de 62 de ani, va compărea pe banca acuzaţilor pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari, după ce o locuitoare a capitalei s-a plâns pe acţiunile ei și ale fiicei acesteia.

Femeia le-a spus procurorilor că, în perioada anilor 2014-2017, învinuita și cu fiica sa au publicat anunțuri pe Internet în care vorbeau despre capacităţile lor extrasensoriale și puterile miraculoase de vindecare, promițând și ajutor pentru ca oamenii „să-şi găsească fericirea”.

Inițial, cei care cădeau în plasa escroacelor erau invitați acasă la învinuite, unde li se cerea câte 100 de lei pentru o „primă şedinţă de vindecare”. Ulterior, prin metode psihologice specifice de manipulare, acestea obțineau bani și bunuri de la victime pe care, în caz de refuz, le amenințau cu decesul copiilor sau alte consecințe grave pentru familiile lor.

În cazul victimei care a scris plângerea la Procuratură, cele două au reușit să-i ia peste 380 de mii de lei. Fiind presată psihologic de către învinuite care îi spuneau că trebuie să-i „înlăture aura negativă”, victima a împrumutat, în repetate rânduri, sume mari de bani de la bancă, dar şi de la rude, ascunzând destinaţia adevărată a împrumutului.

„Clarvăzătoarea” este acum în arest la domiciliu și riscă de la 8 până la 15 ani închisoare, cu obligarea de a restitui victimei banii estorcați.

Fiica acesteia a fost anunţată în căutare.

Procurorii nu exclud faptul că, în urma escrocheriilor celor dou femei, au avut de suferit mai multe persoane care sunt îndemnate să se adreseze organelor de drept.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md