‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVinăria Purcari ar putea să mai preia o cramă din România

Vinăria Purcari ar putea să mai preia o cramă din România

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Casa de Vinuri Huși, unul dintre cei mai mari producători din România, negociază cu Purcari Wineries preluarea business-ului și o infuzie masivă de capital, scrie profit.ro.

Vinăria controlată de omul de afaceri Serghei Bunescu, originar din Republica Moldova, se afla în fază de faliment suspendat, dar negociază cu Purcari Wineries, realizarea unei infuzii masive de capital cu care să fie acoperite datoriile companiei din Vaslui.

Casa de Vinuri Huși, cu afaceri anul trecut de aproape 40 milioane lei românești și un profit net de 392.153 lei, compania care operează Cramele, cu peste 100 de angajați, a acumulat datorii de 33,6 milioane lei.

Vinăria a livrat în ultimii 23 de ani peste 200 de milioane de litri de vinuri îmbuteliate, cât și vrac, din soiuri albe și roșii, pentru piața internă și la export, în 17 țări din Europa. Compania are 3 fabrici de vinificație, 110 de angajați și produce 20 de sortimente de vin, din care 8 roșii și 12 albe, deținând 600 de hectare de viță de vie în zona Huși, atât în municipiu, cât și în comunele din jur. Podgoria orașului Huși cuprinde circa 3.000 hectare de vie, cu o producție medie de 10.000 kilograme /hectar.

Solicitați de mold-street.com, cei de la Purcari au refuzat să comenteze eventuala investiție în Cramele Huși. Unul dintre acționari, Victor Bostan, a spus că vinăria este „în proces de analiză și discuții”.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›