(video) Premieră mondială: Noua generaţie BMW Z4 – toate detaliile

BMW are o istorie bogată a roadster-elor, modele care s-au remarcat ca o expresie pură a plăcerii de a conduce. Familia BMW Z, cu BMW Z1 prezentat sub formă de concept în 1987 şi ca model de serie în 1989, a deschis piaţa decapotabilelor moderne.

Acum, un alt automobil va construi pe această tradiţie puternică sub forma noului BMW Z4 – o maşină sport decapotabilă din segmentul premium, cu soft clasic din stofă, ce oferă un design plin de emoţie şi un interior purist, orientat către conducător.

Automobilul cu două locuri a fost proiectat sistematic pentru agilitate maximă, dinamism şi caracteristici de direcţie extrem de precise, cu reacţii instantanee. Noul BMW Z4 combină performanţa sportivă pe şosea cu numeroase dotări cu echipamente extrem de avansate şi de înaltă calitate în domeniile asistării conducătorului, operării şi conectivităţii.

Proporţiile automobilului oferă cele mai atractive dovezi ale modului în care conceptul clasic de roadster a fost reinterpretat. În comparaţie cu predecesorul său, noul BMW Z4 a crescut în lungime cu 85 de milimetri până la 4.324 milimetri, este mai lat cu 74 de milimetri (acum are 1.864 milimetri) şi este mai înalt cu 13 milimetri (1.304 milimetri).

Scurtarea ampatamentului cu 26 mm, până la 2.470 milimetri, contribuie la îmbunătăţirea agilităţii, la fel cum fac şi ecartamentele mai late – 1.609 milimetri în faţă (+98 mm) şi 1.616 milimetri în spate (+57 mm).

Structura caroseriei şi suporturile şasiului au o rigiditate foarte mare, în timp ce noul design al punţilor faţă şi spate conferă maşinii o tentă mult mai sportivă şi, în acelaşi timp, cresc semnificativ nivelul de confort. Poziţionarea centrală (pe lungime) a scaunelor celor doi ocupanţi, centrul de greutate coborât, masa redusă şi distribuţia ideală 50:50 a maselor reprezintă factori care determină dinamismul crescut al noului BMW Z4. Greutatea minimă a maşinii este de o tonă şi 480 de kilograme.

Salonul Auto de la Paris va găzdui premiera de salon a noului BMW Z4 în octombrie 2018. Ulterior, modelul va fi lansat în martie 2019 cu o gamă de trei variante de motorizări, inclusiv o opţiune BMW M Performance. Noul BMW Z4 M40i este propulsat de un motor cu şase cilindri dispuşi în linie, care livrează 340 CP/500 Nm.

Totodată, BMW Z4 sDrive30i şi BMW Z4 sDrive20i intră în scenă cu motoare cu patru cilindri, care produc puteri de 258 CP/400 Nm, respectiv de 197 CP/320 Nm. Poţi analiza caracteristicile tehnice complete în documentul de sub materialul video.

Vezi şi: (video) Premieră la Pebble Beach: Noul BMW Z4 M40i First Edition

Un limbaj de design clar şi precis şi un număr de detalii-semnătură contribuie la caracteristicile definitorii ale designului exterior plin de emoţie al noului BMW Z4. Automobilul cu două locuri are un aspect compact, sportiv, cu poziţie joasă, indiferent dacă soft topul este ridicat sau coborât. Cu grila BMW a radiatorului având un design nou tip “mesh” (reţea) şi – în premieră – cu un aranjament vertical al farurilor, automobilul are o figură inconfundabilă din faţă.

Noul BMW Z4 este echipat standard cu faruri LED, în timp ce farurile LED adaptive opţionale adaugă o funcţie Matrix pentru faza lungă antiorbire şi luminile pentru viraje.

Capota alungită, cu linii de contur în formă de săgeată îndreptate spre grila radiatorului, îmbracă pasajele roţilor în stilul caracteristic pentru maşinile sport clasice. Legăturile de pe laturile capotei se îmbină în linia de caracter superioară care se întinde de-a lungul flancurilor până la stopuri.

O a doua linie de caracter porneşte din Air Breather din spatele pasajului roţii frontale. Această interacţiune de suprafeţe urmăreşte fluxul de aer ce curge de-a lungul noului Z4, în timp ce spoilerul integrat al capotei portbagajului, stopurile cu formă L subţiri şi difuzorul dau imaginea de forţă a spatelui.

Sunt disponibile nouă culori pentru exterior, iar soft topul de stofă are culoare neagră în echiparea standard şi antracit cu efect argintiu ca versiune opţională. Acoperişul textil acţionat electric şi poate fi deschis sau închis în zece secunde, la viteze de până la 50 km/h.

Cu designul cockpit-ului orientat către conducător, liniile care pornesc orientează privirea spre înainte, habitaclul noului BMW Z4 oferă o imagine de plăcere veritabilă a condusului. Detaliile electroplacate se adaugă la ambianţa sofisticată a roadster-ului, în timp ce aranjamentul bine structurat al comenzilor concentrează atenţia şi mai mult asupra experienţei de condus.

Sistemul de afişare şi operare pentru noul BMW Z4 a trecut şi el prin îmbunătăţiri suplimentare. Roadster-ul este disponibil opţional cu sistemul de operare BMW 7.0, care se remarcă prin funcţii digitale de ultimă oră, adaptate exact cerinţelor conducătorului auto. BMW Live Cockpit Professional aduce grafică proiectată, bazată pe context şi personalizabilă pe panoul de instrumente complet digital şi displayul central, fiecare dintre ele având un monitor cu diagonala de 10.25 inci.

Pentru a asigura funcţionarea perfect intuitivă şi bazată pe necesităţi, conducătorul are posibilitatea să aleagă funcţionalitatea touchscreen a displayului de control, controlerul iDrive, butoanele de pe volan sau controlul vocal.

Atât conducătorul, cât şi pasagerul iau loc în scaune sport specifice modelului cu tetiere integrate. BMW Z4 sDrive30i este tapiţat standard cu piele Vernasca, în timp ce BMW Z4 M40i are un interior cu combinaţie de piele şi Alcantara.

Paravanul opţional poate fi plasat la acelaşi nivel între roll-barurile fixe. Iar spaţiul de depozitare din spatele scaunelor, suporturile pentru pahare de sub capacul cotierei centrale (care se deschide în două secţiuni cu o divizare longitudinală) şi buzunarele largi de pe uşi adaugă alte caracteristici practice.

Capacitatea portbagajului este de 281 litri, indiferent dacă soft topul este deschis sau închis – o creştere de peste 50% faţă de modelul anterior.

Motoarele disponibile pentru noul Z4 beneficiază de numeroase actualizări detaliate şi promit performanţele caracteristice mărcii. Ele îşi transferă puterea către şosea prin cea mai nouă generaţie a transmisie Steptronic Sport cu opt trepte.

Noul BMW Z4 M40i dispune de motorul de 3.0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie şi tehnologie M Performance TwinPower Turbo. Propulsorul ce dezvoltă 250 kW/340 CP are vârful curbei de cuplu la 500 Nm şi propulsează roadster-ul de la 0 la 100 km/h în 4.6 secunde.

Portofoliul de motoare este completat de două versiuni de 2.0 litri, cu patru cilindri. Varianta disponibilă la noul BMW Z4 sDrive30i are o putere maximă de 258 CP şi un cuplu maxim de 400 Nm, care permite realizarea sprintului 0-100 km/h în 5.4 secunde.

Totodată, la noul BMW Z4 sDrive20i, puterea maximă de 197 CP şi cuplul maxim de 320 Nm se traduc printr-un timp de 6..6 secunde necesar pentru realizarea sprintului de la 0 la 100 km/h.

Cele trei motoare vin echipare cu filtru de particule de benzină pentru reducerea suplimentară a emisiilor, iar toate modelele îndeplinesc standardul de emisii Euro 6d-TEMP.

Tehnologia şasiului de la noul BMW Z4 a fost concepută astfel încât să ofere un nivel superior de agilitate şi dinamică în manevrare şi cuprinde punte faţă cu dublu braţ transversal şi punte spate cu suspensie multi braţ, care are un design nou şi este oferită pentru prima oară la un roadster BMW. Această combinaţie particulară atinge echilibrul potrivit între sportivitate şi confort.

O altă caracteristică a listei de echipamente standard este direcţia sport variabilă, cu o rată de demultiplicare variabil, în funcţie de unghiul volanului, dar şi servo asistare variabilă, în funcţie de viteză.

Suspensia M Sport adaptivă, frânele M Sport şi diferenţialul M Sport controlat electronic (toate făcând parte din specificaţia standard a noului BMW Z4 M40i, împreună cu anvelope de înaltă performanţă) ridică abilităţile sportive ale automobilului la niveluri superioare. Datorită acestor sisteme, alegerea unuia din modurile COMFORT, SPORT sau SPORT+ cu butonul Driving Experience Control modifică foarte clar reacţiile automobilului.

Jantele din aliaj uşor disponibile – 17 inci (BMW Z4 sDrive20i şi BMW Z4 sDrive30i) şi 18 inci (BMW Z4 M40i), precum şi cele opţionale de 19 inci sunt echipate cu anvelope mixte.

Gama variată de sisteme de asistare a conducătorilor subliniază caracterul foarte avansat al noului BMW Z4. Avertizare de coliziune, avertizarea de pietoni cu funcţia de frânare în oraş şi sistemul de avertizare la părăsirea benzii sunt disponibile standard.

Lista de opţiuni include cruise controlul activ cu funcţia Stop & Go, sistemul de avertizare la schimbarea benzii pentru unghiul mort, sistemul de prevenire a tamponărilor şi alerta de trafic transversal, precum şi sistemul de informare privind limita de viteză cu afişare privind interdicţia de depăşire şi – pentru prima dată la un roadster – BMW Head-Up Display.

Controlul activ al distanţei la parcare şi camera pentru mers înapoi vin în sprijinul conducătorului atunci când efectuează manevre sau parchează. Aceste două sisteme fac parte din asistentul de parcare, care are grijă de direcţie, accelerare, frânare şi selectarea treptelor de viteză atât la parcarea automobilului, cât şi la ieşirea din locurile de parcare.

Gama de funcţii ale asistentului de parcare include şi Reversing Assistant, ceea ce uşurează deplasarea în marşarier pe distanţe de până la 50 de metri prin direcţionarea automobilului de-a lungul aceleiaşi trase pe care automobilul tocmai a parcurs-o înainte.

Preţurile de start pentru toate cele trei motorizări vor fi anunţate mai aproape de perioada lansării pe piaţă.

Vezi şi: (video) Noul BMW Z4 M40i este practic la fel de rapid pe Nurburgring precum un M5 F10

Specificaţii tehnice complete:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/