Un tânăr din Grimăncăuți, reținut pentru vânătoare de iepuri pe timp de noapte în zona de frontieră

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un tânăr din satul Grimăncăuți, raionul Briceni, a fost surprins în timp ce practica activitatea de vânătoare în zona de frontieră. În cadrul acțiunii de reținere, suspectul de 31 de ani a încercat să fugă de la fața locului, însă nu i-a reușit fiind prins și cercetat contravențional pentru fapta sa.

Astăzi, în jurul orei 01:30, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Briceni, aflată în misiune de serviciu, a auzit mai multe împușcături și a observat lumina unei lanterne spre direcția liniei de frontieră. Conform informației recepționate, la fața locului s-a deplasat grupa de intervenție care a depistat un mijloc de transport, de model Opel Combo, la volanul căruia se afla locuitorul satului Grimăncăuți. Fiind deconspirat, tânărul a încercat să fugă, luând drumul spre satul din apropiere, însă la scurt timp polițiștii de frontieră l-au reținut.

În urma controlului automobilului au fost depistate o lanternă și o armă de vânătoare, pentru care conaționalul nu deținea permisul de port armă și nici autorizația pentru desfășurarea vânatului.

Audiat, acesta a recunoscut că se afla în zona de frontieră cu scop de vânătoare de iepuri, însă nu ar fi știut regulile de regim al frontierei, în condițiile în care pe timp de noapte îndeletnicirea dată este strict interzisă, iar sezonul de vânătoare de iepuri de câmp nu a fost început.

Polițiștii de frontieră din Briceni cercetează în continuare cazul sub toate aspectele legale, dacă va fi dovedită vinovăția, bărbatul riscă amendă de la 30 la 60 de unități convenționale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...