Nume
Parola
Vizualizări: 2184
Instruire în domeniul marketingului pentru tinerii și antreprenorii din nordul Moldovei, organizată în cadrul unui nou proiect moldo-estonian
Bălți, 18 Septembrie 2018 — Tinerii și antreprenorii din Regiunea de Dezvoltare Nord au posibilitate să beneficieze de experiența Estoniei în sfera antreprenoriatului rural, dezvoltarea produsului și marketing. O sesiune de instruire în acest sens a avut loc marți, 18 septembrie, la Bălți. Evenimentul, în cadrul căruia s-au reunit circa 50 de participanți, a dat startul unui nou proiect moldo-estonian implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord în parteneriat cu Institutul de Economie și Științe Sociale a Universității din Tartu, Estonia.

În debutul sesiunii, șefa Secției cooperare și atragerea investițiilor (SCAI) a ADR Nord, Maria Prisacari, a mulțumit experților din Estonia pentru suportul oferit. „Dezvoltarea antreprenoriatului rural înseamnă noi locuri de muncă și mai multe oportunități pentru tinerii antreprenori, dar și pentru toți cei care își doresc să dezvolte afaceri în regiunea noastră. Suntem interesați de experiența Estoniei în acest domeniu”, a menționat șefa SCAI, Maria Prisacari.

Evenimentul a fost divizat în două sesiuni paralele, în cadrul cărora Tiiu Ohvril și Birgit Maasing, lectori la Institutul de Economie şi Ştiinţe Sociale a Universităţii din Tartu, au prezentat informații utile din domeniul marketingului. Totodată, au fost organizate și ateliere de marketing online.

Șefa SCAI, Maria Prisacari, susține că, prin acest proiect, ADR Nord dorește să consolideze capacitățile antreprenorilor și tinerilor din zonele rurale, prin creșterea abilităților și competențelor profesionale ale acestora în domeniul dezvoltării produsului și marketing.

Proiectul „Ciclul de manuale pentru antreprenori și tinerii moldoveni din mediul rural. Manualul 3 - «Dezvoltarea produsului și marketing»” este finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei, din fondurile de cooperare pentru dezvoltare și ajutor umanitar. Valoarea totală a proiectului este de 51.535 de euro. În cadrul proiectului va fi editat un manual despre dezvoltarea produsului și marketing. De asemenea, un grup de antreprenori din nordul Moldovei urmează să efectueze o vizită de studiu în Estonia.

Recent, în cadrul unui alt proiect, Estonia a oferit sprijin pentru dezvoltarea turismului rural în nordul Moldovei.

www.adrnord.md