Andrian Candu și senatorul american Ron Johnson au discutat despre securitatea în regiune și soluțiile promovate de R.Moldova

Securitatea în regiune, precum și provocările de securitate și soluțiile promovate de autoritățile din Republica Moldova au fost discutate la întrevederea președintelui Parlamentului Andrian Candu cu Senatorul Ron Johnson, șeful subcomitetului pentru Europa și Cooperarea regională de securitate, membru al comisiei Senatului pentru relații externe.

Președintele Parlamentului a mulțumit senatorului Ron Johnson pentru promovarea acceptul de a promova în Senatul SUA o rezoluție în susținerea Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă, Andrian Candu a vorbit despre măsurile legislative adoptate pentru a asigura securitatea informațională a țării și a contracara provocările informaționale. În particular, președintele Parlamentului s-a referit legile elaborate de experți și adoptate de Legislativ care vin să fortifice presa locală, inclusiv prin oferirea unor noi oportunități de dezvoltare.

Andrian Candu a vorbit despre aprobarea legislației necesare pentru executarea lucrărilor de interconexiune la energia electrică și gazoductul Iași-Unghei-Chișinău, precum și aprobarea Strategiei naționale de apărare 2018-2021.

Tot în contextul provocărilor de securitate, președintele Parlamentului a vorbit despre succesul autorităților în gestionarea mai multor proiecte care vin să apropie oamenii de pe cele două maluri ale Nistrului.

Președintele Parlamentului a mai avut întâlniri cu ambasadorul Wiliam B. Taylor, vicepreședinte al Institutului pentru Pace din Statele Unite, precum și cu oficiali din Departamentul de Stat.

Sursa citată precizează că Andrian Candu se află într-o vizită în Statele Unite în calitate de vicepreședinte al Partidului Democrat, iar cheltuielile legate de această deplasare nu sunt acoperite din bani publici.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.