Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Remanieri la guvern. Cine ar…

Remanieri la guvern. Cine ar urma să-l înlocuiască pe Volconovici la Ministrerul Agriculturii

Nicolae Ciubuc este candidatul PDM la funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Acesta ar urma să-l înlocuiască pe Liviu Volconovici. 

Ciubuc declară pentru anul trecut un salariu de peste 300 mii de lei de la AIPA, pentru anul trecut și 4500 de lei de la IS Centrul Informational Agricol.  Familia Ciubuc deține în posesie, din 2014, o casă de locuit, un garaj, precum și o altă avere imobiliară. De asemenea, Ciubuc mai dețin un teren intravilan, din 2004, evaluat la circa 150 mii de lei. Anul trecut, Ciubuc a intrat în posesia unui automobil marca BMW 525, fabricat în 2006, despre care susține că are o valoare de 5 000 de euro.

Nicolae Ciubuc a fost numit în 2016 în  funcția de Director al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA). Din 2010, el a deţinut funcţia de director adjunct al agenției, după ce anterior lucrase în cadrul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare timp de şase ani în domeniul juridic şi armonizării legislaţiei. În CV-ul său se menționează că Nicolae Ciubuc este absolvent al facultății de drept a USM, dar și a Academiei de Administrare Publică de pe lângă Preşedintele R. Moldova, Facultatea Economie şi Management Public.