Remanieri guvernamentale: Fostul primar interimar Silvia Radu și directorul AIPA Nicolae Ciubuc, propuși la Sănătate și Agricultură

Cabinetul de miniștri va avea doi miniştri noi. PDM îi propune pe fostul primar interimar al capitalei Silvia Radu în funcția de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar pe directorul AIPA Nicolae Ciubuc în funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Cei doi îi vor înlocui pe actualii miniștri Svetlana Cebotari și Liviu Volconovici.

Liderul formațiunii Vlad Plahotniuc a declarat astăzi la un briefing că persoanele care vor fi schimbate au muncit serios, doar că oamenii vor rezultate mai rapide și o comunicare mai eficientă. În plus, în domeniile respective vor fi proiecte ce presupun abilități manageriale serioase.

„Persoanele, care vor fi schimbate din funcții, au muncit serios, și-au făcut datoria, însă cetățenii vor mai multă calitate în domeniile respective, vor rezultate mai rapide și o comunicare mai directă cu conducătorii instituțiilor vizate. Mai mult, în domeniile supuse remanierilor, urmează să fie lansate proiecte ample de modernizare și este nevoie de o abordare managerială mai eficientă și mai curajoasă”, a menţionat Vlad Plahotniuc.

Premierul Pavel Filip a declarat că a discutat subiectul remanierii guvernamentale cu președintele Igor Dodon.

Silvia Radu a deținut funcția de primar interimar al capitalei din noiembrie 2017 până în aprilie 2018. La alegerile locale din 20 mai pentru Primăria Chișinău a participat în calitate de candidat independent.

Nicolae Ciubuc este director al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. El deţine această funcţie din septembrie 2016.

 

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.