„Independenta” Silvia Radu, nominalizată la funcția de ministru al Sănătății în Guvernul PDM. Ce alte modificări sunt făcute

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul primar general interimar „independent” al Capitalei, Silvia Radu a fost înaintată la funcția de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în timp ce directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), Nicolae Ciubuc, a fost înaintat la funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Acestea fac parte din remanierile anunțate de Partidul Democrat din Moldova, ca urmare a deciziei Consiliului Politic Național de vineri a formațiunii.

„Noua propunere la conducerea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului este domnul Nicolae Ciubuc, un bun cunoscător al problemelor în acest domeniu, de asemenea, un manager care și-a dovedit posibilitățile și calitățile de management în instituțiile publice, iar la conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale este propusă doamna Silvia Radu, o persoană cu experiență managerială și instituțională solidă. Vă anunț că evaluarea activității Guvernului nu se încheie aici, procesul fiind unul continuu”, a declarat președintele democrat de la tribuna din sala de conferințe a PDM.

Vorbind despre Silvia Radu, atât Vlad Plahotniuc, președintele PDM, cât și Pavel Filip, premierul țării și vicepreședintele PDM, au menționat că aceasta este apreciată pentru calitățile sale „manageriale”. Asta după ce, anterior, formațiunea a negat în repetate rânduri că ar susține-o pe Silvia Radu la alegerile locale noi din capitală.

Pavel Filip a spus că anume el a nominalizat-o pe Silvia Radu la această funcție, dar a negat că formațiunea ar fi susținut-o anterior.

Astfel, miniștrii Svetlana Cebotari și Liviu Volconovici urmează a fi eliberați din funcțiile ocupate. Potrivit lui Pavel Filip, după remanierile guvernamentale, Svetlana Cebotari va reveni în funcția de director al Centrului de Transfuzie a Sângelui, pe care a ocupat-o până la numirea în funcția de ministru, iar Liviu Volconovici va reveni la postura de rector al Universitatea Agrară de Stat din Moldova. 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...