07:09:55 29.03.2024
Stiri

PROGRAM // Cea de a IV-a ediţie a Reuniunii Teatrelor Naţionale Românești începe mâine, 19 septembrie, la Chişinău: Ce spectacole puteți vedea până pe 30 septembrie

Social 18.09.2018 11:19 Vizualizări1004 Autor: Ziarul National
PROGRAM // Cea de a IV-a ediţie a Reuniunii Teatrelor Naţionale Românești începe mâine, 19 septembrie, la Chişinău: Ce spectacole puteți vedea până pe 30 septembrie Diez


Douăsprezece teatre din R. Moldova și România vor participa la cea de-a patra ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, care se va desfășura la Chișinău în perioada 19-30 septembrie curent.

Această ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești va avea loc în cadrul celei de-a 97-a stagiuni a Teatrului Național „Mihai Eminescu” de la Chișinău și este dedicată Centenarului Unirii.

Organizatorii transmit că evenimentul va fi inaugurat cu spectacolul „D-ale Carnavalului” de Ion Luca Caragiale, în regia lui Visarion Alexa.

Pe 20 și 21 septembrie, după inaugurarea ediției, vor fi prezentate spectacolele „Regele moare” și „O scrisoare pierdută” montate de Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București. Teatrul de la Craiova va juca spectacolele „Gaițele” de Alexandru Kirițescu și „Cealaltă țară” de Herta Muller, deținătoare a Premiului Nobel. Teatrul de la Sibiu va prezenta spectacolele „Avioane de hârtie” și „D-ale Carnavalului” de Ion Luca Caragiale, iar cel din Târgu Mureș - spectacolul „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian.

Cea de-a patra ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești se va încheia pe 30 septembrie cu același spectacol - „D-ale Carnavalului”, jucat de Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu și montat de regizorul Silviu Purcărete.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md